Social

Amenință cu proteste în primării

Angajații din primării vor să protesteze. Sunt supărați că au salarii prea mici, spun ei. Sindicatul Național al Salariaților Comunelor și Orașelor din România a anunțat deja că strânge semnături pentru grevă generală.

Iar asta ar putea duce la un blocaj electoral. Primarul din Dănești, Mădălin Paliță, a declarat că salariații sunt nemulțumiți de lefurile pe care le încasează.  

„Întotdeauna, primăriile mai ales cele de comună au fost Cenușăreasa nivelului salarial. De când am lucrat eu, din 2007, au fost cele mai mici salarii. Colegii noștri sunt nemulțumiți pentru că toate categoriile socio-profesionale au primit măriri de salarii. Colegii din administrație se pregătesc pentru un mare protest la nivel național, Sindicatul Național SCOR strânge deja liste cu semnături cu cei care doresc să intre în grevă. Și la nivelul administrației publice locale va fi grevă. E un an electoral și primăriile, primarii trebuie să facă aceste alegeri. Odată ce vor porni protestele, va fi mai greu. Ar putea apărea un blocaj electoral. Colegii mei nu cer nimic ieșit din comun decât aplicarea Legii salarizării, fără derogările în privința salariilor aleșilor locali. Salariile angajaților sunt plafonate la nivelul salariilor viceprimarilor. Și dacă acestea nu cresc, nu cresc nici salariile angajaților”, transmite primarul din Dănești.

Ce salarii sunt la Dănești? Primarul spune că un funcționar public încasează cel mult 3.200 de lei net. Debutanții sau asistenții încasează și mai puțin, mai spune primarul. „Un funcționar din Dănești ia salariu la jumătate din cât are un funcționar de la Primăria Târgu Jiu. E o anomalie legislativă”, a mai adăugat primarul într-un interviu la Radio Infinit.

Vizualizări: 516

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: