Social

Când încep negocierile pentru noul contract la CEO și ce își propun sindicatele

Luna viitoare, vor începe negocierile pentru noul Contract Colectiv de Muncă pentru angajații Complexului Energetic Oltenia. Sindicatele spun ferm din start: își doresc venituri mai mari pentru mineri și energeticieni în acest an. Discuțiile vor porni de la valoarea tichetului de masă. 

Acesta este 35 de lei, iar sindicatele își doresc să fie majorat la 40 de lei. Cât privește voucherul de vacanță, acesta nu va mai fi negociat. Va fi 3.300 de lei, după cum a declarat Jan Popescu, președintele executiv al SMEO, la Radio Infinit: "Are o obligația să ne invite la negocieri probabil la începutul lunii februarie și suntem pregătiți pentru treaba aceasta. În privința voucherului de vacanță, nu avem ce negocia. Valoarea e salariul minim brut pe țară. Aici partea de negocieri nu o avem, adică 3.300 de lei. Obligatoriu îl primim. Trebuie să negociem tichetele de masă. Legiuitorul spune că poate fi acordat, nu obligă angajatorul. La negocierea CCM vom începe de aici, de la valoarea tichetelor de masă". 

Jan Popescu a adăugat că sindicatul său va milita pentru venituri mai mari pentru mineri și energeticieni în acest an. "Este clar că va fi pe ordinea de zi a negocierilor. Valoarea tichetului de masă trebuie să fie majorat la 40 de lei, apoi trecem la alte aspecte. Sindicatul Mine Energie Oltenia poartă discuții în teritoriu cu liderii noștri. Și de această dată, ne dorim pentru mineri și energeticieni creșteri financiare bune, mai mari decât anul trecut pentru că prețurile au crescut", a declarat Jan Popescu la Radio Infinit.

Vizualizări: 2,560

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: