Eveniment

Directoarea acuzată de conflict de interese, achitată

Fosta directoare a școlii din Bălcești, Gorj, a fost achitată în procesul penal în care a fost trimisă în judecată acum șase ani pentru conflict de interese după ce și-a angajat mama pe un post de îngrijitoare. 

În 2015, la nici un an de la preluarea funcției, tânăra directoare a decis ca postul de îngrijitor să fie cu normă întreagă, iar angajarea să fie pe perioadă determinată, în baza unei selecții de dosare.

La concurs s-au înscris cinci persoane, printre care și mama directoarei. După ce dosarele au fost analizate, trei au fost respinse, iar o candidată a depus ulterior cerere de retragere. Prin urmare, comisia de concurs a înaintat propunerea de angajare a mamei directoarei către Consiliul de Administrație al Școlii Gimnaziale Bălcești.

Pe 5 octombrie 2015, directoarea a și emis dispoziția pentru angajarea mamei sale.

Întrucât postul scos la concurs nu a fost publicat în Monitorul Oficial, așa cum prevede H.G. nr. 286/2011, s-a hotărât în Consiliul de Administrație al școlii anularea concursului și organizarea altuia, cu respectarea prevederilor legale.

Numai că în ședința Consiliului de Administrație din data de 30.10.2015, fosta directoare a redactat și semnat procesul-verbal prin care o menține pe mama sa pe funcția de îngrijitor pe perioadă determinată.

Abia la începutul anului 2016 s-a organizat noul concurs, la care s-au înscris mama directoarei și fosta îngrijitoare, căreia comisia i-a respins dosarul cu motivarea că nu avea „cursuri de specializare”, deși anterior ocupase această funcție timp de aproape 2 ani, pentru care a primit calificativul „foarte bine”.

Potrivit rechizitoriului, inculpata „a urmărit și coordonat întregul proces de angajare al mamei sale pe funcția de îngrijitor, nu numai prin emiterea și semnarea actelor, dar și prin participarea la ședințele Consiliului de Administrație pe care le-a condus și în care s-au stabilit condițiile de angajare și componența comisiilor de concurs”.

În primă fază, femeia a fost condamnată la 9 luni de închisoare cu suspendare, dar dosarul a fost trimis de trei ori la rejudecare, decizia finală fiind de achitare.

Vizualizări: 1,188

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: