Eveniment

Rețineri după percheziții

28 de persoane au fost reținute după cele 128 de percheziții care au avut loc miercuri în mai multe județe din țară, între care și Gorj, în rețeaua sălilor de jocuri de noroc. 

La percheziții s-au găsit 8 punguțe de cocaină, 40 de kg petarde, o armă cu glonț fără autorizare, cu încărcător și 2 cartușe, 2 arbalete, arme albe și peste 500.000 de euro.

Cei care câștigau mulți bani în sălile de joc nu intrau în posesia lor.

„În cauză s-a reținut faptul că, începând cu anul 2018, ar fi fost constituit, la nivel național, un grup infracțional organizat care a avut ca scop comiterea, în principal, a unor infracțiuni de șantaj, având ca obiect domeniul jocurilor de noroc. Membrii grupului, prin aplicarea a diferite forme de șantaj reprezentanților unor societăți comerciale, ar fi urmărit eliminarea concurenței în acest domeniu. De asemenea, prin folosirea unor metode similare și întrebuințarea de acte de violență, aceștia ar fi împiedicat anumiți clienți, care realizau câștiguri însemnate, să intre în posesia acestora. Totodată, ar fi interzis clienților care generau probleme să revină în sălile de jocuri, ce erau controlate de membrii grupului infracțional organizat și ar fi recuperat de la aceștia prejudiciile aduse bunurilor din localuri”, potrivit poliției.

Vizualizări: 1,502

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: