Eveniment

Bătută cu bestialitate pe stradă. Agresoarele, condamnate!

Cei trei indivizi, un bărbat și două femei, care în vara anului trecut au agresat doi soți în zona Dacia din municipiul Târgu Jiu, au fost judecați și pedepsiți pentru faptele lor. Incidentul a fost unul cu ecou, scena în care femeia era trasă de păr, lovită și târâtă pe asfalt de cele două agresoare a devenit virală pe rețele de socializare. 

Agresiunile au avut loc în după-amiaza zilei de 24 august 2021. Cei doi soți au mers la Direcția de Evidență a Persoanelor Târgu Jiu pentru ridicarea cărții de identitate. Au fost obervați de una dintre agresoare care, pentru a-i împiedica să plece, și-a pus mașina în fața autoturismului lor. 

”După ce au coborât din autoturism, inculpaţii s-au îndreptat către autoturismul în care se aflau persoanele vătămate. Persoana vătămată a coborât din autoturismul în care se afla și a mers spre inculpate pentru a discuta cu acestea, moment în care inculpatele au doborât persoana vătămată la pâmânt și au exercitat violențe asupra acesteia, respectiv început să o lovească cu pumnii și cu picioarele, au trântit-o la sol, au tras-o puternic de păr, continuând să îi aplice lovituri persoanei vătămate și când era căzută pe sol, și au lovit-o cu capul de asfalt. În acest timp inculpatul a mers lângă autoturismul în care se afla persoana vătămată, pe care a lovit-o cu pumnul în zona feței, prin geamul deschis al portierei, iar ulterior a împiedicat-o să coboare din autoturism pentru a-i acorda ajutor soției sale”, se arată în hotărârea Judecătoriei Târgu Jiu.

Femeia a scăpat din mâinile celor două abia după ce un polițist local a intervenit. În urma violențelor exercitate asupra sa, femeia a suferit leziuni ce au necesitat pentru vindecare 3-4 zile de îngrijiri medicale, fiind supsă unei examinări medicale în cursul urmăririi penale. Soțul acesteia nu a dorit însă să fie examinat medical.

Incidentul a fost observat de călătorii care se aflau într-un mijloc de transport în comun ce oprise în stație, precum și de persoanele care au coborât din acesta, iar unii dintre ei au filmat întreaga scenă și au postat filmările pe rețelele de socializare.

Conflictul dintre cele două părți ar fi pornit de la nunta fiicei celor doi. La eveniment, care a avut loc cu câteva zile înainte de incident, a participat și agresorul. ” Instanța mai reține și că persoanele vătămate au fost abordate de către inculpați în contextul în care inculpatul considera că acestea trebuie să-l despăgubească pentru agresiunile exercitate asupra sa la nunta fiicei persoanelor vătămate, ce avusese loc la data de 20.08.2021, inculpatul contactând în zilele anterioare săvârșirii faptei de mai multe ori persoanele vătămate cu privire la acel incident, solicitându-le să-i plătească o sumă de bani”, scrie în documentul de la instanță. 

Pedepse 

Cele două agresoare au fost condamnate la 1 an și o lună de închisoare, cu suspendare, sub supraveghere pentru 2 ani, pentru săvârșirea infracțiunii de lovire sau alte violențe. Acestea vor trebui să presteze și muncă neremunerată în folosul comunității pentru 60 de zile. De asemenea, acestea au fost obligate de instanță la plata către femeia agresată, în solidar, a sumei de 4.000 lei, reprezentând daune morale.  Agresorul a fost condamnat la pedeapsa amenzii în cuantum de 4.200 lei. 

Hotărârea pronunțată în 21 noiembrie de magistrații Judecătoriei Târgu Jiu nu este definitivă și poate fi atacată cu apel. 

 

Vizualizări: 4,507

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: