Eveniment

Trei ordine de protecție emise într-o zi

Polițiștii gorjeni au emis, miercuri, trei ordine de protecție provizorii pentru agresiuni în familie. 

Secția 3 Poliție Rurală Motru a fost sesizată prin plângere de către o femeie din comuna Cătunele, despre faptul că la data de 22 noiembrie, în timp ce se afla la domiciliu, împreună cu concubinul său, pe fondul consumului de alcool și a unor discuții contradictorii, acesta ar fi agresat-o fizic.

De asemenea, polițiștii din cadrul Secției 6 Poliție Rurală Târgu-Cărbunești au fost sesizați direct de către o femeie din comuna Aninoasa, cu privire la faptul că a fost agresată fizic de soț.

Din cercetări, polițiștii au stabilit că în timp ce se afla la domiciliu, pe fondul consumului de alcool, bărbatul de 43 de ani și-a lovit soția, fără a-i provoca leziuni vizibile.

Tot ieri, polițiștii din cadrul Secției 8 Poliție Rurală Stoina au fost sesizați prin apelul unic de urgență de către un bărbat din comuna Stoina, cu privire la faptul că are un conflict cu fiul său.

Polițiștii s-au deplasat la fața locului, stabilind că apelantul, în timp ce se afla la domiciliu, pe fondul consumului de alcool, a avut un conflict spontan cu fiul său, fiind agresat fizic de acesta.

Mai mult decât atât, fiul l-a amenințat cu moartea, generându-i o stare de temere.

În cele trei cazuri, polițiștii au întocmit formulare de evaluare a riscului, fiind emise ordine de protecție provizorii pentru 5 zile.

Totodată au fost întocmite dosare penale sub aspectul săvârșirii infracțiunii de violență în familie, respectiv amenințare.

Reamintim că polițiștii care intervin la cazuri de violență domestică, după analizarea situației de fapt, pe baza unui formular de evaluare a riscului, pot emite un ordin de protecție provizoriu, valabil 5 zile. 

„Ordinul de protecție provizoriu se emite de către polițiștii care, în exercitarea atribuțiilor de serviciu, constată că există un risc iminent ca viața, integritatea fizică sau libertatea unei persoane să fie pusă în pericol printr-un act de violență domestică, în scopul diminuării acestui risc”, transmite IPJ Gorj.

Vizualizări: 847

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: