Actualitate

Vrea să concentreze activitatea CEO pe termocentrala din Rovinari

Pensionările continuă la Complexul Energetic Oltenia și este destul de evident că, în câteva luni, compania nu va mai avea personal pentru cele trei termocentrale.

Președintele executiv al Sindicatului Mine Energie Oltenia, Jan Popescu, crede că activitatea ar trebui concentrată pe termocentrala din Rovinari. “Eu spun că la o situație de criză și soluțiile trebuie să fie tot de criză și cea mai bună soluție ar fi redimensionarea rapidă, adică de la 1 septembrie, dacă se poate, a personalului din CEO prin transferarea personalului necesar în zona Rovinari, sucursale, cariere aferente pentru buna funcționare cu 2 grupuri în regim de siguranță, având în vedere că și pe viitor zona Rovinari, sucursala și cariere aferente vor funcționa cu 2 grupuri energetice”, a susținut Jan Popescu la Radio Infinit.

Acesta explică și de ce activitatea ar trebui concentrată pe Termocentrala Rovinari. “Prețul de cost al megawattului produs la sucursala Electrocentrale Rovinari poate concura cu un megawatt produs și de Hidrolectrica și de Nuclearoelectrica, dacă dăm jos costul certificatului de CO2”, spune Jan Popescu.

Desigur, fiecare lider se luptă și să mute oamenii în zona lui de influență.

Vizualizări: 4,156

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: