pamFLEȚI

Despre delegații de la Gorj la congresul PNL. De ce a ieșit Cîțu președinte?! 

Florin Cîțu este începând de sâmbătă noul președinte al Partidului Național Liberal. Acesta a obținut 60% din voturile delegaților din teritoriu, în timp ce Ludovic Orban a avut de partea sa doar 40% dintre votanți.

 

Cumva, victoria lui Cîțu era previzibilă, pentru foarte multă lume. Cei doi au fost aleși de către cei aproape 5000 de delegați. Deși în interiorul partidului fondat de Brătieni s-a tot auzit cuvântul "democrație", cuvânt folosit des de către personaje marcante în PNL și în spațiul public, democrația este o legendă în România, iar la fel este de acum și în interiorul PNL.

De ce? Pentru că votanții de sâmbătă, adică delegații, au fost trimiși la București pentru a vota, de către fiecare conducere județeană în parte. Nu tu vot, nu tu repartiție de locuri pe merite și rezultate, doar pe doleanțele șefilor. Vă dați seama ce înseamnă asta? Fiecare șef de județ în parte a trimis la București oameni care să voteze exact cum își dorește boss-ul. 

Acum să trecem la subiectul meu preferat, mai exact delegația de la Gorj. Jupânii, ar spune unii. De ce? Pentru că avem la oameni prin guvern și ministere, de nu le mai știm numărul. E fiesta gorjenească acolo. Cu toate acestea, Gorjul este în continuare uitat de investitori, lipsit de infrastructură, iar politicienii ajunși la București, în posturi cheie, nu se grăbesc să ne arate că ar avea vreo strategie pentru a scoate județul din mocirla în care este. Ba, chiar se pare că au uitat de unde au plecat. 

 

Din câte știe, un număr de 91 de delegați a avut Gorjul la congres. Exact 91 din 5000.

Majoritatea dintre ei, apropiați ai lui Dan Vîlceanu. Ați înțeles cam ce a votat delegația de la Gorj?:)))

Simplu. Pe Mîțu. Cu o alcătuire vomitivă a "lotului" pentru București, nu e de mirare rezultatul votului, dacă așa o fi fost și "lotul" din celelalte județe pro-Cîțu.

Pe lângă primari apropiați ai ministrului Finanțelor, consilieri județeni, printre delegați s-au aflat mulți sinecuriști. Lista poate începe cu șoferul personal al lui Dan Vîcleanu, pus de acesta lider al organizației de tineret la Gorj, supranumit și "deschizătorul de uși", după ce a avut onoarea de a-i deschide portiera lui Cîțu atunci când a venit la Târgu-Jiu. Robert Răduțoiu este consilier la cabinetul deputatului Dan Vîlceanu. Acesta "s-a tras" în mai multe poze la congresul de sâmbătă. Într-una dintre ele apare alături de o aprigă susținătoare a lui Superman-Cîțu, mai exact Superwoman, SuperInspectoarea Dana Constantinescu, o altă apropiată a lui Dan Vîlceanu. 

Ajunsă în fruntea ISJ Gorj, după ce a recomandat-o chipul, zâmbetul și atitudinea, galanta inspectoare s-a dus la București, trimisă exact cum a fost trimisă și să țină frâiele sistemului educațional din Gorj, de același Vîlceanu. Aceasta a îmbrăcat un tricou cu superman. De precizat că a plecat spre capitala după ce a terminat de rezolvat toate problemele din învățământul gorjean. Acum totul e roz, exact ca tricoul doamnei. În fotografie mai apare un personaj, doar că acesta nu prea este cunoscut nici de către colegii de partid. Sergiu Olaru este consilier județean de aproximativ o lună, bff ori "in a relationship" cu Iulian Popescu. Ce l-a recomandat să fie la congres? Nu stim.

Tot din partea "Gorjului", la congres a mers și Andrei Porei, președinte al TNL Târgu-Jiu, finul deputatului PNL Gigel Știrbu, apropiat al lui Vîlceanu, antreprenor de succes, după ce a reușit să obțină fonduri nerambursabile în valoare de 700 de mii de euro. Am enumărat ce-l recomandă să facă parte din congres, acum așteptând să ne enumere el secretele prin care poate orice pământean simplu să obțină fonduri nerambursabile de o așa valoare, dacă tot spunea că este ușor.

Acesta s-a tras și el în poze cu mai mulți liberali din tabăra Cîțu, chiar și cu premierul. Unele dintre poze, făcute mai târziu, au fost făcute fără mască. De ce? Au luat exemplul lui Iohannis, care nu s-a deranjat să poarte mască într-o sală plină cu 5000 de persoane, dar pe noi ne terorizează cu niște măsuri aberante sau coduri roșii, mov, frez.... 

Denisa Șuță, ajunsă director al Muzeului Național "Constantin Brâncuși" cu sprijinul lui Dan Vîlceanu, a făcut și ea parte din tabăra Cîțu, regăsindu-se într-o fotografie alături de deputatul Pecingină, ministrul Finanțelor și Robert Răduțoiu. "Ne-am consultat cu presa și societatea civilă" a fost declarația lui Vîlceanu atunci când a fost întrebat cum a fost numită Denisa Șuță la conducerea muzeului. Noi încă mai așteptăm cuminți ca edificiul să depășească statutul de clădire purtătoare de titulatură și... cam atât. 

 

Votant gorjean al "echipei câștigătoare" si susținător aprig al lui Cîțu este și Robert Ciocioi, apropiat al lui Dan Vîlceanu, care de când lumea și pământul, nu a fost lăsat "șomer" niciodată de către prietenul său, actual ministru al Finanțelor. Vă vine să credeți sau nu, merituosul Ciocioi deține acum funcția "onorifică" de vicepreședinte al Autorității Competente de Reglementarea Operațiunilor Petroliere Offshore la Marea Neagră. Am spus onorifică fiindcă, pe zona aia, semnezi și taci. Nu ai voie să pui întrebări. Acesta a apărut într-o fotografie de la congres, alături de mai mulți primari și delegați din Gorj. 

 

Marcel Romanescu este singurul primar liberal al unui municipiu reședință de județ din Oltenia. Cu toate acestea, de la organizația municipală au plecat la București TREI persoane. Da, ați auzit bine. După ce Romanescu a câștigat detașat, de două ori la rând, primăria Târgu-Jiu, dupa 17 ani de conducere PSD-istă, organizația municipală a avut 3 membri în delegație. Aceștia au fost: Marcel Romanescu, primarul municipiului Târgu-Jiu și președinte al filialei locale PNL, Bogdan Bejinaru, viceprimar și vicepreședinte al PNL Târgu-Jiu, și Adrian Dăianu, prim-vicepreședinte al PNL Târgu-Jiu. 

Curioși suntem de cum au votat cei trei delegați de la Târgu-Jiu, având în vedere mai multe aspecte elementare. Primul aspect care trebuie luat în calcul este acela că primarul Romanescu a avut o relație tensionată cu Ludovic Orban, de-a lungul mandatului cerându-i chiar demisia lui Orban din fruntea PNL. La alegerile interne ale PNL Gorj, Vîlceanu a mărturisit în fața adunării că a fost sunat în 2020 de către Orban, pentru a căuta un alt candidat pentru primăria Târgu-Jiu, pentru a-l scoate din cursă pe Romanescu. 

Cu toate acestea, nici cu premierul Cîțu nu a prea avut o relație extraordinară primarul din Târgu-Jiu. Romanescu încă nu are finanțare din partea guvernului pentru proiectele importante pe care și le-ar dori a fi realizate în oraș. Mai mult decât atât, ultimele semnale nu sunt tocmai pozitive. La rectificarea bugetară, orașul lui Brâncuși a primit fix aceeași sumă pe care a primit-o și sub guvernarea PSD, în perioada cu Marcel Romanescu primar. Adică 0 lei. 

Făcând o balanță, nu știm exact înspre ce parte ar fi putut să se încline aceasta, dar aș vrea să închei cu o concluzie personală: dacă delegații de la Târgu-Jiu au fost atât de ghiocei încât nu au vociferat cu privire la numărul mic de persoane care vor merge din echipa lor la congres, sunt suficient de convins că dețin naivitatea necesară să creadă că prin aportul la victoria lui Cîțu, în Gorj și în orașul lui Brâncuși vor ajunge investitori, ori sume considerabile de bani de la guvern pentru investiții. Personal, mă îndoiesc. Meltenii care ne reprezintă în guvern au alte priorități de acum înainte. Combinații este termenul ce-i califică. 

 

Cel mai probabil a existat o mână de voturi și pentru tabăra lui Orban, aceștia fiind oameni de-ai senatorului Iordache, susținător public al lui Ludovic Orban. Ne-am obișnuit cu Iordache, el face cum face și se găsește pe contrasens mai tot timpul. (Asta să nu spun că se pișe în ventilator mai tot timpul.)

Restul? Au votat la comanda lui Vîlceanu. De ce? Pentru că sunt unde sunt datorită lui. Este "pepiniera" lui Vîlceanu actualul PNL, în niciun caz pepiniera PNL. 

 

Este oricum de lăudat talentul artistic, talentul de a se aplauda singuri și stilul fotogenic al "echipei câștigătoare".

P.S.: Singurul lucru bun după aceste alegeri este faptul că USR rămâne pe dinafara guvernului. Ei nu-l vor pe Câțu premier. Nici eu nu-l vreau pe Câțu, dar pe USR-iști nici atât!!!!

Vizualizări: 3,392

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din pamFLEȚI:

Citește și: