Actualitate

CE Oltenia, demersuri pentru refacerea a sute de hectare de teren afectate de minerit

CE Oltenia are în plan să redea în circuitul economic peste 200 de hectare de teren din bazinul carbonifer Motru. Este vorba de suprafețe aferente haldei Valea Rogoazelor, ce ține de cariera Roșiuța. 

Compania energetică vrea să realizeze mai întâi un studiu pedologic. Documentatia este necesară pentru fundamentarea proiectului tehnic de redare în circuitul economic, ce prevede pentru început lucrări de modelare și nivelare.

”Se doreşte efectuarea studiului pedologic pentru o suprafaţă de 206,18 ha situată în halda exterioară a carierei Roșiuţa, în vederea executării lucrărilor de amenajare, ca primă etapă a proiectului de redare în circuitul economic”, se arată în anunțul de achiziție prin care compania caută o firmă specializată care să realizeze studiul respectiv. 

40.000 lei a alocat compania energetică pentru studiul tehnic necesar pentru întocmirea documentației aferente lucrărilor de refacere a terenurilor afectate de minerit aferente haldei Valea Rogoazelor. Aceasta a funcționat până în 2006, când a fost afectată de o alunecare majoră, ce a impus întreruperea activității de haldare.

 

Vizualizări: 1,942

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: