Actualitate

L-au convins pe ministrul Energiei să ceară renegocierea planului de restructurare

Liderii a două federații sindicale care reprezintă salariații din Complexul Energetic Oltenia l-au convins pe ministrul Energiei să facă demersuri pentru renegocierea planului de restructurare a companiei.

Planul trebuie renegociat la nivelul Comisiei Europene, pentru a amâna închiderea unor grupuri energetice. Două grupuri ar trebui închise chiar la finalul acestui an, deși este nevoie de ele să producă energie.

“Având în vedere criza energetică și necesarul de a crește atât producția de cărbune, cât și producția de energie electrică produsă pe bază de cărbune, am stabilit demararea discuțiilor cu CE pentru adaptarea planului de restructurare a CE Oltenia, cu încadrarea în bugetul aprobat pentru program”, se arată în minuta semnată de ministrul Energiei, Virgil Popescu, și liderii de sindicat Adrian Marciuc, Gabriel Căldărușe și Dumitru Pîrvulescu.

Ministrul Energiei și-a asumat și susținerea în guvern a unor acte normative necesare pentru deblocarea unor fonturi de lucru în carierele miniere.

 

Vizualizări: 3,641

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: