Eveniment

Audieri în dosarul accidentului de la Jilț

Vor fi audieri astăzi la sediul IPJ Gorj, în dosarul privind accidentul colectiv de muncă de la Cariera Jilț Sud a Complexului Energetic Oltenia, din 17 ianuarie, în care au murit trei oameni.

Avocatul Adrian Cuculis, care reprezintă mai multe victime, a făcut acest anunț. „La ora 13 în cadrul IPJ Gorj urmează audierea directorului UMC Jilt Sud în calitate de martor. De asemenea, vor fi audiați atât șoferul de pe tancheta în care au murit cei trei muncitori, cât și responsabilul cu protecția muncii al CE Oltenia“, a precizat avocatul Cuculis, citat de adevarul.ro.

Avocatului Adrian Cuculis a cerut ca dosarul să fie preluat de procurorii din București, deoarece victimele se tem ca ancheta să nu fie influențată pe plan local: „Pentru moment Înalta Curte de Casație și Justiție, pin Gabriela Scutea, nu ne-a răspuns solicitării de preluare a dosarului la București, iar minerii de acolo consideră că ancheta poate fi influențată pe «plan local» și vor protesta cu privire la acest lucru, daca dosarul ar întampina piedici“, a mai spus avocatul.

La fața locului au fost făcute cercetări, pentru a afla ce a cauzat accidentul.

 

Vizualizări: 2,432

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: