Politică

Deputatul Pecingină a susținut în plen ajutorul pentru CE Oltenia

Parlamentul a aprobat în această săptămână proiectul de lege prin care companiile TAROM și CE Oltenia au primit anul trecut ajutoare de salvare. Acestea au fost date în baza unei ordonanțe de urgență care pe 7 aprilie a fost votată în unanimitate de Camera Deputaților.

Proiectul a fost susținut în plen de deputatul PNL Gorj, Gheorghe Pecingină. “Acest ajutor de salvare pentru Complexul Energetic Oltenia a reprezentat de fapt un ajutor de salvare pentru încă 120 de firme, pentru zeci de mii de angajați de pe raza județelor Gorj, Dolj și Mehedinți”, a spus deputatul.

Pecingină a susținut în plen că ajutorul a fost de fapt pentru salvarea sistemului energetic național: “Acest ajutor este de fapt un ajutor de salvare pentru sistemul energetic național. Oricât ne-am dori să avem o energie verde, în momentul de față nu se poate fără energia pe combistibil fosil”.

Complexul Energetic Oltenia reprezintă 20% din sistemul energetic național, a mai spus Pecingină. Ordonanța votată acum în parlament se referă la ajutorul de 251 de milioane de euro acordat acum un an companiei din Gorj, între timp fiind dat și un al doilea ajutor, de 241 de milioane de euro.

Vizualizări: 4,710

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: