Politică

Târgu Jiu, propus ca zonă turistică de interes naţional 

Propunerea ca municipiul Târgu-Jiu să devină zonă turistică de interes naţional vine de la fostul ministru al Turismului, Mircea Dobre.

"Din câte am indentificat eu, aveţi la nivelul municipiului Târgu-Jiu 17 obiective turistice importante. Cred că puteţi realiza în baza hotărârii de guvern 852/2008 o zonă turistică de interes naţional. Prin acest lucru ajutaţi în primul rând anteprenorii, operatorii economici, să obţină un punctaj mult mai mare pentru accesarea fondurilor europene. Dumneavoastră ca Unitate Teritorial Administrativă puteţi să veniţi să accesaţi şi alte fonduri europene. Dacă domnul primar va face această zonă turistică de interes naţional va putea încasa mult mai simplu taxa de promovare turistică. Este o taxă specială în codul fiscal şi permite administraţiilor publice locale să o încaseze. După ce se încasează, ea se varsă în contul Organizaţiei de Management al Destinaţiei (OMD)", a spus Mircea Dobre.

Acesta a cerut parlamentarilor să voteze legea turismului, o lege iniţiată de el. "Dragi colegi, am fost şi eu parlamentar ca dumneavoastră, două mandate. Am avut acel vis, cu legea turismului, ea s-a finalizat în 2017, a mai stat ceva şi cineva a stricat-o puţin în 2018. Acum se află la Camera Deputaţilor, la Comisia de Industrii, comisia raportoare, raportul final fiind dat de ea. Cineva trebuie să înţeleagă şi să accepte că legea este una foarte tehnică. Dragi colegi de la PNL, USR, în special, pentru că aveţi o majoritatea parlamentară, treceţi această lege, aruncaţi-o în curtea guvernului, şi guvernul să se apuce de treabă să facă aceste norme", a spus Mircea Dobre. 

Imediat după apelul făcut de Mircea Dobre, senatorul liberal, Ion Iordache, i-a reproşat că timp de două mandate nu a rezolvat această problemă, iar acum cere ca ea să fie rezolvată de alţii. "Din punctul meu de vedere, fără supărare, ca fost parlamentar, cu două mandate, ştiu că este uşor să spunem rezolvaţi voi problema, că eu nu am rezolvat-o două mandate. Într-adevăr, ne dorim să rezolvăm şi trebuie să rezolvăm problema", a spus Ion Iordache.

Vizualizări: 1,575

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: