Politică

Corina Creţu zuferă pentru minerii protestatari 

Problemele minerilor şi energeticienilor au fost discutate cu europarlamentarul Corina Creţu, fost comisar european, prezent vineri la Târgu Jiu. Aceasta le-a umplut podul de "solidarități" tuturor minerilor şi energeticienilor gorjeni, asta după ce i-a confundat pe aceştia cu ortacii din Valea Jiului. 

"Vă transmit toată solidaritatea mea faţă de munca grea pe care a faceţi. Din păcate ceea ce s-a întâmplat în acest an a fost ceea am anticipat. Am avertizat încă de acum doi ani că este posibil ca dumneavoastră să rămâneţi fără loc de muncă dacă nu se folosesc fondurile europene. Sunt fonduri destinate încă de anii trecuţi, fonduri pentru reconversie profesională şi dezvoltarea acestei regiuni. În anul 2017 m-am zbătut ca Valea Jiului să fie introdusă în regiunile carbonifere de tranziţie. Cred că acest fond de tranziţie justă trebuie folosit fără întârziere. Dumneavoastră, cei care suferiţi cel mai mult, trebuie să beneficiaţi de aceste fonduri europene. (...) În Valea Jiului trebuie acţionat urgent, altfel dramele prin care treceţi azi vor deveni şi mai mari", a spus Corina Crețu.

Aceasta a subliniat faptul că în toate ţările unde minele s-au închis s-au creat alternative în avans. "În toate ţările în care s-au închis mine s-au creat alternative în avans, fie că vorbim de agroturism, fie că s-au creat mici făbricuţe, toate aceste lucruri s-au făcut în paralel, fără ca oamenii să sufere şi să rămână fără nici un venit", a mai spus Corina Creţu.

Draga de ea.. la Bruxelles pregătesc ăia coliva sistemului energetic românesc, de ani buni, timp în care reacțiile oficialilor noștri au lipsit cu desăvârșire. Acum rămâne doar să ne răsfețe, când unii, când alții, cu tot felul de "solidarități"! Dacă madame Corina îl țintea pe Frans Timmermars cu un tub de super-glue în barbă, avea toată admirația mea. Valuri de bezele îi trimiteam. Din păcate..."solidaritățilii" nu au efect decât propagandistic. 

Până una alta, câțiva mineri şi energeticieni gorjeni vor să meargă la Bucureşti pentru a intra în greva foamei. Uite un motiv serios de "solidarite". Să-i însoțească!

 

Vizualizări: 4,085

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: