Politică

Primarul din Peștișani cere din nou casa muzeu

Casa muzeu "Constantin Brâncuși"de la Hobița stă în paragină. Potenţialul turistic este mare, dar lucrurile stau bine doar la nivel declarativ. Primarul comunei Peștișani, Cosmin Pigui, spune că aşteaptă de ani buni ca locuinţa unde s-a născut Constantin Brâncuşi să fie transferată către Consiliul Local Peștișani.

"După doi ani nu ni s-a transferat casa muzeu Constantin Brâncuşi, directorul Muzeului Judeţean se opune. Casa nu aduce profit, ar însemna cheltuieli pentru bugetul local, pot face un proiect, dat dacă eu nu am casa, nu pot face proiectul. În jurul casei se construieşte proiectul. Ultima discuţie a fost anul trecut, în luna martie, atunci mi s-a spus că în martie se asigură transferul casei, dar nici până acum nu s-a asigurat. Sper ca domnul preşedinte al Consiliului Judeţean să ia în serios această problemă pentru că acum există finanţări. Dacă îmi dă casa la anul, degeaba mi-o mai dă, atunci nu mai am ce face cu ea. Am devenit staţiune turistică, dar uite că nu pot să iau casa", a declarat Cosmin Pigui.

Acesta spune că domeniul HoReCa din Peștișani a avut de suferit din cauza pandemiei. "Această pandemie ne-a încurcat, a încurcat industria HoReCa. Pensiunile din Peștișani au avut de suferit. Sperăm ca această situaţie să se termine cât mai repede. Avem spre finalizare 12 unităţi de cazare, realizate pe fonduri europene, ar fi păcat să fie inaugurate fără clienţi", a spus Cosmin Pigui.

Vizualizări: 1,516

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: