Actualitate

Dacă te cheamă Carrefour, îți permiți orice

Luni, la prima oră, am fost sesizați de un cetățean cu privire la modul în care se face aprovizionarea unui "market de prestigiu" în Piața Mare din Tg Jiu, judetul Gorj. Stârvuri de porci, făcute grămadă într-o mașină, pe care probabil la ora asta le vedem puse la vânzare.

Nimic surprinzător, fiindcă ne-am obișnuit ca marii retaileri să nu fie deranjați de organele statului, indiferent că discutăm de ANAF, ANSVSA, OPC etc. Asta fiindcă sunt prea preocupați să-i călărească pe ai noștri, care încă mai rezistă pe piață. 

Mai acum câteva luni, ne-am trezit îngrădiți de la a mai putea crește porci în gospodăriile țăranilor, fără a respecta anumite anomalii, zic eu, anomalii făcute doar pentru a crea un culoar importului de borhot din vest.  

Găsiți detalii aici: Învățați să puneți prezervativ pe "ștuțul" porcului! De hrănit... îi duceți la autoservire!

Umilitoare timpuri trăim, timpuri în care tot ce este autohton dispare sub "bisturiul dreptății" deținut de organele de control, iar mai nou, simplificat, prin legi idioate făcute de niste trădători supuși. 

Când condițiile sunt clare și ANSVSA spune:

“Mijloacele de transport trebuie să îndeplinească următoarele condiții principale, în transportul cărnii de porc:

a) pereții interni sau orice altă suprafață care poate veni în contact cu carnea trebuie să fie din material rezistent la coroziune, care să nu afecteze caracteristicile organoleptice ale cărnii sau să nu facă acest produs dăunător pentru sănătatea publică. Aceste suprafețe trebuie să fie netede și ușor de dezinfectat/ curățat;

b) să fie prevazute cu dispozitive eficiente pentru protejarea cărnii impotriva insectelor și prafului și să fie etanșe pentru a se evita scurgerea lichidelor;

c) pentru transportul carcaselor, al semicarcaselor, al semicarcaselor transate în trei bucati, al sferturilor compensate și al cărnii tranșate neambalate, trebuie să existe cârlige necorozive, pentru suspendarea cărnii, fixate la o astfel de înălțime încât carnea să nu poată atinge pardoseala. Această prevedere nu se aplică pentru carnea congelată, ambalată în conditii igienice”.

Despre ce discutăm? Aaaa.... știu. Dacă ne dăm la ei și la borhotul din rafturile lor, sună ambasadele, vă pălmuiește centrul, se trage Macron cu curul pe răzătoare de nervi... riscăm să declanșăm vreun scandal, Doamne ferește!

Vă înțeleg, băi, stăpâni de iobagi. Nu degeaba susțin eu că trăim în țara lor, stăpâna țării noastre! Fix așa am ajuns! Mi-e scârbă, nu neapărat de porcii ăia din carosată, mi-e scârbă de "porcii din voi", porci lipsiți de orice fărâmă de demnitate.

Vizualizări: 4,233

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: