Actualitate

Ce angajări urmează la Complexul Energetic Oltenia

Complexul Energetic Oltenia ar putea face angajări în plin program de restructurare, după cele câteva mii de pensionări care se preconizează în lunile următoare.

Informația a fost confirmată de managerul companiei, Daniel Burlan. “Ne gândim și la angajări de personal. Primii angajați vor fi cei din Minprest, care au mai interacționat cu activitățile din sucursale și cariere, urmând să facem completări pentru acele locuri de muncă mai puțin specializate cu personal angajat”, a spus Burlan la o emisiune.

Nu este exclus ca unii salariați să cumuleze pensia cu salariul pentru o perioadă de câteva luni. “Dacă va exista posibilitatea menținerii anumitor salariați pe acele locuri de muncă ce impun un grad mare de specializare și putem menține în activitate salariați care să cumuleze pensia cu salariul, pentru o perioadă cât pregătim alți specialiști, vom face acest lucru”, a declarat managerul CE Oltenia.

Daniel Burlan susține că vor lucra în continuare toate cele patru termocentrale, deși la finalul anului compania ar putea avea cu 25% mai puțin personal decât avea la începutul lui 2021. “Am făcut simulări pe fiecare termocentrală, pe fiecare carieră în parte, am văzut care sunt impactate cel mai mult. Dorința noastră este să funcționăm cu toate termocentralele. Ar fi simplu să redistribuim personalul în două termocentrale și în carierele miniere aferente, dar dorința noastră este de a funcționa cu toate cele patru termocentrale”, a spus șeful companiei energetice.

CE Oltenia are două termocentrale în Gorj, la Rovinari și Turceni, și două în Dolj, la Ișalnița și Craiova.

Vizualizări: 5,065

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: