Actualitate

Este oficial. ANRE anunță dublarea facturilor la gaze naturale!

Autoritatea Națională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) anunță că de iarna aceasta facturile la gaze se dublează.

„Eu mă aștept ca în viitor, de la 1 ianuarie 2022, să vedem într-adevăr și în prețurile finale de la consumatorii casnici evoluția prețurilor din angro la energie electrică și gaze naturale. Mă aștept la prețurile de serviciu universal, aplicate de la 1 iulie 2022, la încă o creștere de cel puțin 5% în valoarea facturii în prețul final al facturii la gaze naturale. Ofertele actuale din piață ar putea conduce chiar la dublarea prețului final la gazele naturale pentru iarna aceasta”, a precizat vicepresedintele ANRE, Zoltan Nagy Bege, la Antena 3.

Acesta a fost întrebat apoi ce a facut ANRE pentru populatie mai exact, daca acum vom avea scumpiri de 100% la gaze, iar vicepresedintele ANRE a raspuns:

”Pai ANRE cum poate influenta pretul angro din Europa? Daca spuneti ca ANRE e de vina pentru evolutia pretului de energie electrica sau gaze naturale, care este exact identic in Europa cum e in Romania, imi dati si argumente, atunci eu imi dau si demisia de la ANRE si plec”, a completat Zoltan Nagy Bege.

Guvernul a anunțat că va ajuta doar românii cu venituri foarte mici, dar ceilalți nu se știe cum vor face față plății facturilor.

Vizualizări: 1,860

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: