Actualitate

Discuții cu sindicatele pentru stabilirea locurilor de muncă în condiții speciale

Administrația Complexului Energetic Oltenia va avea în următoarele zile o întâlnire cu reprezentanții federațiilor sindicale, pentru discuții legate de locurile de muncă ce vor fi încadrate în condiții speciale.

Legea pensiilor a stabilit că, din 19 august 2021, anumite locuri de muncă din carierele miniere, care până acum erau în condiții speciale, vor fi încadrate în condiții deosebite. La fel și anumite locuri de muncă din termocentralele pe cărbune, care până acum erau încadrate în condiții speciale sau chiar normale.

“Săptămâna viitoare vom avea o primă discuție cu sindicatele, prin care să începem să vedem ce categorii de personal le încadrăm în condiții speciale din data de 19 auggust”, a spus managerul CE Oltenia, Daniel Burlan.

Potrivit textului de lege, vor fi considerate locuri de muncă în condiţii speciale şi "activităţile de producţie, mentenanţă şi asimilate din unităţile de producţie a energiei electrice în termocentralele pe bază de cărbune, incluzând şi unităţile de extracţie a cărbunelui, pentru personalul implicat direct şi nemijlocit în utilizarea procedeelor şi utilajelor specifice producţiei energiei electrice şi extracţiei cărbunelui".

Daniel Burlan a precizat că încadrarea fiecărui loc de muncă în condiții speciale, potrivit noii legi, este atributul administrației. “Noi răspundem. Dacă încadrăm un anumit loc de muncă în condiții speciale și, în urma unor verificări ale organelor de control, se constată că nu-i așa, acele contribuții în plus vor fi probabil imputate”, a explicat managerul companiei.

CE Oltenia mai are în prezent circa 11.300 de salariați, dintre care aproape zece mii ar putea fi încadrați în condiții speciale.

Vizualizări: 6,071

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: