Actualitate

Burlan explică de ce întârzie eliberarea adeverințelor

Mii de mineri și energeticieni din Complexul Energetic Oltenia au cerut companiei adeverințe pentru a se putea pensiona la 52 de ani, în baza legii care a intrat în vigoare pe 18 august. În unele cazuri adeverințele sunt date cu întârziere, din cauză datele din arhiva companiei nu sunt clare.

“Cineva de la Resurse Umane a venit cu un registru în care erau arătate toate sumele raportate ca sporuri, fără să fie identificate ce tip de sporuri sunt. Practic, evidența din anii 1991 - 1997 nu este foarte clară. Există sume nu știm pentru ce tip de spor. Oamenii ăștia trebuie să identifice dacă la acel spor s-a plătit contribuții. Orice adeverință care conține date ce nu sunt conforme atrage răspunderea noastră”, a explicat managerul companiei, Daniel Burlan.

Acesta a spus că verificările durează. “Dacă dăm o adeverință și spunem că la suma respectivă s-au plătit contribuții și nu este așa, va trebui să dăm explicații”, a mai spus Burlan, menționând că “Avem constituite comisii la nivelul fiecărei sucursale, care analizează aceste situații”. 

Circa 3.600 de salariați din CE Oltenia ar putea să se pensioneze în acest an și alți două mii în următorii doi ani. Compania are acum 11.300 de salariați.

Vizualizări: 5,642

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: