Politică

Criza gunoaielor - Senator PNL, atac dur la prefectul USR

Senatorul PNL Gorj, Ion Iordache, a lansat vineri un atac dur la adresa colegului lui de alianță, prefectul USR Corneliu Răducan Morega. Motivul a fost legat de criza gunoaielor, pusă de toată lumea în spatele prefectului, care refuză convocarea Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, deși zeci de primari i-au cerut-o.

„Atrag atenția noului prefect de Gorj, Corneliu Răducan Morega, că închiderea gropii de gunoi și expunerea populației la noi riscuri de îmbolnăvire, în plină pandemie, este o greșeală impardonabilă. Administrația publică nu este desen cu creionul, greșești, ștergi și corectezi. Sunt reguli clare, fiecare decizie sau lipsă a unei decizii are consecințe grave asupra oamenilor“, a spus senatorul Iordache. 

Agenția pentru Protecția Mediului Gorj a suspendat pentru șase luni autorizația de mediu a depozitului ecologic de la Târgu Jiu, aruncând un întreg județ în haos. Fie gunoaiele vor rămâne neridicate, fie gorjenii vor plăti dublu pentru ca deșeurile să fie duse în Mehedinți.

„Din punctul meu de vedere, ar fi trebuit să caute soluții înainte să încurajeze măsuri care expun județul Gorj la noi pericole. Există un vechi proverb românesc pe care i-l reamintesc: „Întâi măsori și apoi tai”, întâi găsești soluții, apoi dispui măsuri“, a spus senatorul PNL, Ion Iordache.

Acesta îi solicită prefectului Corneliu Răducan Morega să convoace, în acord cu legislația în vigoare, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Gorj și, împreună, să deblocheze urgent situația.

Vizualizări: 4,352

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: