antiVirale

Un nou concert cu vioara Stradivarius la Târgu Jiu 

Iubitorii muzicii clasice sunt invitați la un nou concert susținut de violonistul Alexandru Tomescu, cu vioara Stradivarius, la Târgu Jiu. Evenimentul va avea loc în data de 10 iulie, de la ora 20.00, în Parcul Coloanei Fără Sfârșit. Artistul va fi acompaniat de Dragoș Ilie, la chitară clasică.

Ajuns la ediția a XV-a, Turneul Internațional Stradivarius din acest an este intitulat „Paganini magic”. Este un turneu dedicat marelui muzician Niccolo Paganini, considerat, pe lângă „cel mai virtuos violonist” și un virtuos la chitară, care a scris multe sonate și concerte inedite. 

“Am fost întrebat de multe ori care este gradul de libertate de care mă bucur ca artist. Dacă pentru majoritatea concertelor trebuie luate în calcul o mulțime de variabile, pentru mine, excepția notabilă este Turneul Stradivarius. Îl consider laboratorul meu de experimente muzicale, locul în care pot traduce în realitate ideile mele cele mai îndrăznețe. Fiecare ediție este o nouă provocare și parcă un pariu pe care îl pun cu mine însumi, în primul rând, cât de departe pot să merg de data asta? Și propunerea din acest an, la a XV a ediție a Turneului Stradivarius, nu va face excepție!”, a spus Alexandru Tomescu. 

 

Și în acest an, Turneul Internațional Stradivarius este dedicat unei cauze de interes public. Fondurile colectate vor merge către tinerii artiști refugiați din Ucraina, a transmis Rotary Club Târgu Jiu. 

Vizualizări: 738

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din antiVirale:

Citește și: