antiVirale

Polovragi: Pregătiri pentru festivalul național de folclor pastoral

Comuna gorjeană Polovragi va găzdui, în data de 19 iulie, cea de-a IV-a ediție a Festivalului Național de folclor ”Cheile Oltețului”. În această perioadă au loc înscrierile artiștilor aflați la începutul carierei care doresc să ia parte la competiția muzicală, care va fi una cu premii în bani. Fișele de înscriere pot fi transmise, pe e-mail, până în data de 14 iulie. 

Organizatorii sunt Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj și autoritățile locale polovrăgene. ”Festivalul Național de folclor ”Cheile Oltețului” are ca obiectiv principal conservarea și promovarea patrimoniului cultural tradițional românesc, reprezentând spațiul de afirmare a tinerilor interpreți și de repunere în circulație a unor piese valoroase din diferite zone etnofolclorice ale țării”, susțin organizatorii.

Vor fi selectaţi concurenţi din rândul participanţilor cu vârsta cuprinsă între 16 și 35 ani. Concursul se va desfășura pe două secțiuni, soliști vocali și soliști instrumentiști. Pot participa interpreți amatori ai folclorului muzical din toate zonele etnofolclorice românești. Nu pot participa însă artiști consacrați sau profesioniști. Specificul acestui festival-concurs este repertoriul muzical exclusiv pastoral.

 

Evenimentul va avea loc pe scena din Vatra Târgului a comunei Polovragi, cu începere de la ora 18.00. În continuarea festivalului, pe scenă vor urca și artiști din cadrul Ansamblului Artistic Profesionist ”Doina Gorjului”. 

 

 

Vizualizări: 611

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din antiVirale:

Citește și: