Actualitate

Ce nu s-o fi aflat din planul de restructurare?

Complexul Energetic Oltenia ar trebui să publice în aceste zile planul de restructurare revizuit, dar publicarea este amânată zi după zi. Ce oare mai au de ascuns?

Este posibil să aflăm din planul revizuit că de la 1 ianuarie 2026 rămân doar două grupuri energetice, nu trei cum ni s-a tot spus pe surse. Singurul care a vorbit de două grupuri este ministrul Energiei, Virgil Popescu. Și a făcut-o de mai multe ori, semn că poate nu e o greșeală.

Mai este posibil să aflăm și că, din 2026, grupurile rămase vor fi în rezervă de capacitate. Adică vor fi pornite doar la solicitarea dispecerului național.

Cert este că vom avea o închidere accelerată a capacităților pe cărbune în următorii ani, iar Directoratul numit la începutul anului a blocat angajările, semn că nu se dorește înlocuirea celor patru mii de salariați care îndeplinesc condițiile de pensionare pe Legea 197/2021.

Directoratul companiei ar fi trebuit să prezinte planul de restructurare revizuit în ședința de marți a Comisiei de Dialog Social, dar acolo a fost trimis unul din directori, Ion Bălășoi, să răspundă la întrebări. Președintele Consiliului Județean Gorj, Cosmin Popescu, a suspendat ședința, pentru că Directoratul trebuia să prezinte planul de restructurare în formă scrisă, nu să răspundă la întrebări.

Următoarea ședință va fi vineri, când sperăm că managerul Dan Iulius Plaveti nu va mai sfida autoritățile locale și va prezenta planul. Un plan ținut ascuns și de fosta conducere, și de actuala. Ce mai aveți de ascuns?

Vizualizări: 1,951

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: