Actualitate

CE Oltenia a cerut Casei Naționale de Pensii un model de adeverință pentru pensionarea celor 4.000 de salariați

- PNL trimite din nou mingea în terenul PSD

Deși decizia Înaltei Curți de Casație și Justiție cu privire la Legea 197/2021 a fost dată în luna martie a acestui an, Casa Națională de Pensii întârzie să trimită Complexului Energetic Oltenia modelul de adeverință necesar dosarelor de pensionare.

CE Oltenia a trimis o solicitare Casei Naționale de Pensii, imediat după soluția Curții supreme, favorabilă salariaților, o solicitare în acest sens, astfel încât, modelul de adeverință să fie valabil pentru orice salariat care se poate pensiona la vârsta de 52 de ani, având o vechime în muncă de 30 de ani, din care, 25 de ani în producție.

Prin urmare, miile de angajați ai CE Oltenia, care îndeplinesc condițiile de pensionare, mai au de așteptat, fiindcă CEO așteaptă adeverința-tip de la Casa Națională de Pensii și, până când această instituție se va hotărî să răspundă cererii CEO, casele de pensii nu vor da curs dosarelor de pensionare.

Casa Națională de Pensii este în ograda Ministerului Muncii aflat în ”portofoliul” PSD și condus de Marius Budăi. Acțiunea conducerii liberale de la vârful CEO se poate traduce ca o bătaie de joc la adresa minerilor. Ia-ți-o ție, dă-mi-o mie!

 

Vizualizări: 5,293

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: