Anchetă

”Creierele” din CEO care au lucrat la elaborarea maculaturii intitulată, pretențios, Plan de restructurare, recompensate financiar!

Comisia Europeană a criticat, în termeni duri, Planul de Restructurare și Decarbonare cu care a fost notificată de către Complexul Energetic Oltenia, într-un document dat publicității, recent, și ale cărui concluzii sunt că așa zisul Plan prezentat este unul bazat pe ipoteze nerealiste, lipsit de argumente potrivit cărora, la finalul implementării sale, compania ar deveni una viabilă.

Planul de Restructurare a costat 1 milion de euro și a fost realizat de  PricewaterhouseCoopers, una dintre cele mai mari companii se servicii profesionale de consultanță și audit din lume, în asociere cu alte cinci societăți de profil.

După eșecul repurtat la Comisia Europeană, există multe semne de întrebare cu privire la cine a contribuit la realizarea, de fapt, a acelei ”maculaturi”, mai ales că, în cadrul companiei, se speculează că aceștia au fost recompensați financiar destul de consistent.

Este cert că Planul a fost realizat de compania PrincewaterhouseCoopers, pe baza datelor furnizate de către Direcția Strategie Dezvoltare din cadrul CE Oltenia, condusă de director adjunct Sorin Alecu. În cadrul companiei energetice există, de ceva vreme, mai multe controverse legate de activitatea acestei structuri. 

Sorin Alecu face parte din așa zisa ”grupare de la Craiova” și este considerat omul lui Constantin Bălășoiu, membru în Directorat și creierul financiar al companiei care a generat pierderi de aproape 2 miliarde de lei, în ultimii doi ani.

Despre Alecu se spune că are biroul în biroul lui Lăcrămioara Diaconu, membru în Directoratul CEO, cea care coordonează, practic, Direcția de Strategie Dezvoltare. Competențele acesteia au fost recunoscute, în urmă cu câteva zile, de Consiliul de Supraveghere al companiei energetice, care a decis să-i prelungească mandatul în Directorat, cu încă patru luni.

Structura condusă de Alecu are în componență trei servicii, cu denumiri pompoase, însă, cu excepția funcțiilor și salariilor de peste 10.000 de lei, nu se știe exact ce activitate desfășoară acestea.

Serviciul Proiecte Complexe este condus de Adrian Petrescu, ginerele lui Gavril Baican, fost director al companiei de lignit din Gorj, vreme de mai mulți ani.

Serviciul Analize Sectoriale și Relații Internaționale este coordonat de Laviniu Danciu, omul fostului manager Laurențiu Ciurel, care-i crease, în vremea în care conducea compania, un departament ce trebuia să se ocupe chiar cu relația cu Comisia Europeană.

Serviciul Reorganizare Personal Continuos Improving Energie și Minerit, Risc Companie îl are ca șef pe Andrei Stoian, despre care nu știe nimeni din companie cu ce se ocupă.
Culmea, deși Planul de restructurare a eșuat, la Comisia Europeană, surse din cadrul CEO susțin că șefii din Direcția de Strategie Dezvoltare au fost recompensați financiar pentru maculatura produsă.   

Vizualizări: 5,650

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Anchetă:

Citește și: