Anchetă

Un influent om de afaceri din Valea Jiului a fost arestat

Omul de afaceri Alin Simota a fost arestat, miercuri seara, fiind condamnat definitiv într-un dosar ce are legătură cu transportul cărbunelui din Oltenia.

Simota a fost găsit vinovat pentru comiterea infracțiunii de trafic de influență și a fost condamnat la 4 ani și 6 luni închisoare, pedeapsa fiind definitivă și cu executare.

Simota ar fi intervenit la un om de afaceri căruia i-a promis că îl ajută să transporte cărbune din Oltenia la Brașov și Oradea dacă primește și el o sumă de bani, o parte din aceasta urmând să ajungă la PNL, partid aflat la putere în acea perioadă, sub conducerea lui Crin Antonescu. 

Procurorii anticoruptie au retinut ca, "in vara anului 2010, SC CET SA Bacau si SC Electrocentrale Oradea SA urmau sa incheie contracte de transport pentru carbunele achizitionat de la Societatea Nationala a Carbunelui Oltenia, contracte pe care Gabriela Mazilu, Ovidiu Mazilu si un om de afaceri (martor in dosar) au incercat sa si le adjudece prin intermediul unei societati controlate de acesta din urma. In acest scop, omul de afaceri a luat legatura cu Alin Simota, la data faptei consilier judetean din partea PNL, care i-a spus ca, prin influenta pe care o are pe langa conducerea centrala a partidului, ii poate asigura omului de afaceri incheierea contractelor de transport, avand in vedere ca, la acea data, primarii din municipiile Bacau si Oradea erau membri ai aceleiasi formatiuni politice", se arata in comunicatul DNA.
În timpul procesului, Simota a pledat nevinovat și a cerut să nu fie pedepsit pe motiv că faptele s-ar fi prescris, lucru cu care judecătorii nu au fost de acord. 

Vizualizări: 2,953

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Anchetă:

Citește și: