Actualitate

CE Oltenia își modifică săptămânal planul de restructurare. Discuții cu 12 bănci!

Complexul Energetic Oltenia și-a făcut contracte pentru livrarea energiei, la presiunea Comisiei Europene, care vrea să știe că planul de restructurare propus are acoperire. “Avem contracte pentru patru grupuri încărcate și chiar și pentru al cincilea începând cu luna iunie”, a spus managerul CE Oltenia, Daniel Burlan.

Paradoxal, o producție mai mare, la prețurile contractate, înseamnă pentru companie o pierdere mai mare. Certificatul de carbon a ajuns deja la 50 de euro, iar compania a vândut în general megawatt-ul la 270 - 280 de lei. 

CE Oltenia o să mai primească însă ajutor de la stat până în 2025, pentru achiziționarea certificatelor, cu condiția ca planul de restructurare să fie aprobat. “Poate săptămânal dăm update-uri la planul de restructurare”, a mai spus Burlan, precizând că la începutul investigației Comisiei Europene erau contracte de 200 de milioane de euro, dar între timp s-au dublat și tot cresc, până când suma va fi convingătoare. CE Oltenia și-a asumat un aport propriu de 1,5 miliarde de euro la planul de restructurare care presupune investiții de peste trei miliarde de euro.

“Avem o discuție cu vreo 12 bănci privind acțiuni de finanțare a noilor investiții. Sunt interesate”, a mai precizat managerul companiei. Societatea și-a propus să realizeze două grupuri energetice pe gaze naturale și opt parcuri fotovoltaice. “S-a scos la licitație consultantul pentru parcurile fotovoltaice, cel care va întocmi caietul de sarcini, ne va asista pe toată perioada de implementare a acestui proiect”, a mai anunțat șeful CE Oltenia, precizând că sunt firme interesate și să realizeze grupurile pe gaze. 

Vizualizări: 4,315

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: