Anchetă

Condamnați după ce au furat o garniță cu untură în toiul nopții

Doi bărbați din Târgu Cărbunești care au prădat două locuințe din localitate, noaptea, furând inclusiv o garnița cu untură, și-au primit pedeapsa. Unul dintre hoți a fost condamnat la 2 ani de închisoare cu executare, având în vedere că nu era la prima abatere de acest gen, iar fărădelegea a avut loc în termenul de reabilitare. Celălalt a fost condamnat la pedeapsa închisorii de un 1 și 6 luni, cu suspendare. 

Fapta pentru care cei doi au fost condamnați a avut loc în data de 1 iunie 2021, în jurul orelor 03.00. Cei doi au pătruns în două case vecine, între care nu exista gard despărțitor, locuite de persoane înrudite. Au intrat prin grădină, după care au mers în pivnița uneia dintre case de unde au sustras o garniță cu carne în untură, care era pe jumătate plină.

După ce au dus garnița în grădină, au mers într-un dormitor al casei repective, de unde au sustras două pălării de culoare neagră. Cei doi și-au pus pe cap fiecare câte o pălărie, după care s-au deplasat la bucătăria de la proprietatea cealaltă, moment în care și-au dat jos încălţările pe care le purtau în picioare și au încălțat două perechi de adidași ale proprietarului. 

În acest timp, proprietara, care ieșise pentru a-și face nevoile fiziologice, a auzit gălăgie în bucătărie, fapt ce a determinat-o să se întoarcă în locuință și să-și trezească soțul. Acesta a ieşit din dormitor și s-a deplasat până la ușa de acces în bucătărie, găsind pe cei doi în bucătărie, fiecare cu pălării în cap. Speriat, proprietarul a fugit spre stradă, iar cei doi au parasit proprietatea prin grădină, unul dintre ei, grăbit fiind, a uitat la fața locului telefonul mobil.

Cu ajutorul informațiilor găsite în telefon, oamenii legii au putut să-i identifice cu ușurință. În fața anchetatorilor, cei doi și-au recunoscut faptele. 

Unul dintre proprietari s-a constituit parte civilă, cu suma de 180 lei, aferentă garniței și celor două pălării, însă și-a acoperit integral paguba prin plata contravalorii bunurilor sustrase de către cei doi. 

Hotărârea Judecătoriei Târgu Cărbunești pronunțată în data de 19 mai poate fi atacată cu apel în termen de 10 zile de la comunicare.  

Vizualizări: 1,771

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Anchetă:

Citește și: