Anchetă

Motru: Curier lăsat fără încasări de un infractor voiajor

Un bărbat de 38 de ani din comuna gorjeană Vladimir va sta ani buni în închisoare după ce a lăsat un curier fără încasările pe o zi. Fapta pentru care acesta a fost condamnat la 2 ani de închisoare de magistrații Judecătoriei Motru a avut loc în 18 ianuarie 2018. 

Acesta a furat o sumă importantă de bani din mașina Fan Curier, care era oprită pe o stradă din Motru, în timp ce curierul efectua o livrare. Autoturismul avea farurile aprinse și avariile pornite, motiv pentru care a intuit că avea portierele neasigurate.

”S-a deplasat către portiera dreapta față a acestui autoturism, s-a uitat în interior și nu a văzut vreo persoană, astfel că a deschis-o, apăsând mânerul, a pătruns cu partea superioară a corpului în habitaclu și observând între scaune o geantă de culoare neagră, a tras-o pe scaunul din dreapta, a luat din aceasta încasările făcute de curier până la acel moment, respectiv suma de 16300 lei, a băgat banii în geacă, a pus geanta între scaune, a închis portiera și a plecat în direcția din care venise, respectiv către firul nr.2 al străzii Minerilor”, se arată în hotărârea Judecătoriei Motru din data de 25 mai.

Când a revenit la autoturism, de la o casă de schimb valutar unde livrase un pachet, curierul a intenționat să pună în geanta dintre scaune contravaloarea acestuia, ocazie cu care a observat că din ea lipsesc încasările făcute în ziua respectivă, până la acea oră.

A anunțat reprezentanții firmei la care lucra despre furtul încasărilor din autoturismul pe care îl deservea, iar ulterior a anunțat și organele de poliție, care s-au prezentat la fața locului și au efectuat o cercetare. Oamenii legii au ridicat imaginile video înregistrate de camera de supraveghere a casei de schimb valutar, care acoperea zona respectivă, constatând că fapta a fost săvârșită de o persoană de sex masculin îmbrăcată în pantalon blue jeans culoare albastru, pulover culoare albă cu glugă, geacă blue jeans culoare albastru și fes.

Astfel, polițiștii au aflat că este vorba de un hunedorean, cu domiciliul în comuna gorjeană Vladimir, cunoscut ca infractor voiajor , având același mod de operare de fiecare dată. 

În urma percheziției efectuate în luna mai 2018, la imobilul său de domiciliu, oamenii legii au găsit pantalonii, puloverul și geaca pe care acesta le purtase la furtul respectiv, care corespundeau cu îmbrăcămintea din imaginile surprinse de sistemul de supraveghere, mai puțin fesul, pe care acesta îl făcute cadou între timp. 

Fiind audiat, inculpatul a recunoscut și regretat fapta săvârșită şi a declarat că este dispus să achite persoanei vătămate contravaloarea prejudiciului.

Fapta sa a fost concurentă cu alte două, tot de furt, pentru care a fost condamnat definitiv, astfel că acesta ar urma să execute pedeapsa rezultantă de 4 ani și 4 luni de închisoare. 

În plus, trebuie să achite către firma de curierat, care s-a constituit parte civilă, suma de 16.300 lei.

Hotărârea Judecătoriei Motru poate fi atacată cu apel în termen de 10 zile de la comunicare. 

Vizualizări: 3,474

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Anchetă:

Citește și: