Anchetă

Lovită cu pumnul în nas de o tânără, din cauza unei postări pe Instagram 

O tânără din județul Mehedinți, studentă, a fost condamnată de magistrații Judecătoriei Motru la pedeapsa amenzii penale în cuantum de 3000 lei, după ce agresat fizic o altă tânără. Totul a pornit de la o postare pe Instagram. 

Fapta pentru care aceasta fost amendată penal a avut loc în 9 august 2020, seara, în fața unui magazin de pe Aleea Teilor din Motru. A mers să își facă cumpărăturile, iar în momentul când lăsa bagajele în porbagajul mașinii prietenului său, a observat-o pe cealaltă tânără, care venise împreună cu o prietenă la același magazin, pe care era supărată pentru o postare pe care o făcuse pe rețelele de socializare. Mai exact, postase pe Instagram o poză în care apărea numele său. 

”Inculpata i-a reproșat persoanei vătămate faptul că a făcut postări pe rețeaua de socializare Instagram la adresa sa și până ca persoana vătămată să îi explice că a realizat acest lucru din greșeală, inculpata a lovit-o, o singură dată, cu pumnul în nas, provocându-i sângerarea abundentă a nării drepte”, se arată în hotărârea Judecătoriei Motru. 

Văzând în oglinda retrovizoare că prietena sa discută aprins și gesticulează în prezența altor două persoane de sex feminin, prientenul tinerei din Mehedinți a coborât din autoturism și a mers la aceasta, a luat-o de mână și a condus-o la mașină, pentru a aplana conflictul, după care au plecat de la fața locului.

Victima și prietena sa au mers la Poliția Motru, de aici fiind îndrumată să meargă la spitalul din localitate pentru a i se acorda îngrijiri medicale și, ulterior, la SML Gorj, pentru a i se elibera certificat medico-legal, după care să revină la sediul poliției și să formuleze plângere prealabilă. 

”Urmare a loviturilor aplicate de inculpată persoanei vătămate, aceasta a suferit leziuni traumatice la nivelul obrazului stâng și al piramidei nazale (epistaxis), care au necesitat pentru vindecare 4-5 zile îngrijiri medicale și nu i-au pus viața în primejdie, având ca mecanism de producere lovirea cu corp dur”, se mai arată în hotărârea Judecătoriei Motru. 

Fiind citată de organele de poliție pentru a fi audiată în calitate de suspectă și de inculpată, agresoarea a făcut mențiunea că nu dorește să dea declarații în cursul urmăririi penale, rezervându-și dreptul la tăcere. Ulterior, și-a recunoscut fapta.

Pe lângă amenda penală primită pentru pentru săvârşirea infracţiunii de lovire sau alte violenţe, agresoarea va trebui să achite și daune morale în cuantum de 10.000 lei tinerei agresate, dat fiind faptul că aceasta din urmă s-a constituit parte civilă. În plus, mai trebuie să achite și 600 lei cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de stat.

Hotărârea pronunțată de Judecătoria Motru în data de 19 mai poate fi atacată cu apel în termen de 10 zile de la comunicare. 

 

Vizualizări: 2,896

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Anchetă:

Citește și: