Anchetă

Ce pedeapsă a primit un elev care a jefuit o agenție de pariuri din Târgu Jiu

Un elev al Liceului Tehnologic Bârsești, minor, care anul trecut a tâlhărit o casă de pariuri din Târgu Jiu, și-a primit pedeapsa. În cazul său, magistrații Judecătoriei Târgu Jiu au stabilit măsura educativă neprivativă de libertate a asistării zilnice pentru 6 luni. Astfel, minorul va trebui să respecte un program stabilit de Serviciul de Probaţiune, care conţine orarul şi condiţiile de desfăşurare a activităţilor, precum şi anumite interdicţii.

Fapta pentru care tânărul a fost pedepsit a avut loc în data de 1 octombrie 2021, seara. În timp ce se afla în interiorul agenţiei de pariuri sportive Fortuna, tânărul a ameninţat cu moartea angajata unității, folosindu-se de un cuţit tip briceag şi purtând pe faţă o masca chirurgicală. Astfel, a reușit să sustragă din casieria agenției de pariuri suma de 1321 lei.

Fiind audiată, angajata casei de pariuri a povestit că tânărul a părăsit incinta continuând să o amenințe cu cuțitul. Mai mult, i-a cerut să nu anunţe poliţia.

Tânărul și-a recunoscut fapta. Le-a spus anchetatorilor că din banii pe care i-a sustras de la casa de pariuri și-a cumpărat haine, mâncare şi ţigări.

Le-a mai spus și că a aruncat în Jiu cuțitul cu care a amenințat-o pe angajata casei de pariuri. ”A mai precizat că, în aceeași noapte, întrucât era speriat, s-a deplasat pe podul din zona „Piaţa Mare” şi a aruncat cuţitul”, se arată în hotărârea Judecătoriei Târgu Jiu.

Magistrații Judecătoriei Târgu Jiu au mai stabilit ca tânărul, pe durata executării măsurii educative a asistării zilnice, să urmeze un curs de pregătire şcolară sau de formare profesională, să nu se afle în niciun loc în care se desfăşoară activităţi privind jocurile de noroc și pariurile, şi să se prezinte la Serviciul de Probaţiune Gorj, la datele fixate de acesta. 

Dacă nu va respecta obligaţiile impuse sau dacă săvârşește noi infracţiuni în cursul executării măsurii educative a asistării zilnice, tânărul va fi internat într-un centru educativ.

Societatea care deține casa de pariuri nu s-a constituit parte civilă dat fiind faptul că și-a recuperat prejudiciul, fiind achitat de adolescent în cursul urmăririi penale. 

În plus, tânărul va trebui să platească către stat suma 1000 de lei, cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de stat. 

Hotărârea Judecătoriei Târgu Jiu, din data de 3 iunie, poate fi atacată cu apel în termen de 10 zile de la comunicare. 

Vizualizări: 2,088

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Anchetă:

Citește și: