Actualitate

Centrala pe gaz de la Iernut, aproape gata. Cât loc rămâne în piață pentru CE Oltenia!

Centrala pe gaze făcută de SNGN Romgaz la Iernut va fi gata în acest an, cu doi ani întârziere față de plan. Motivul principal al întârzierii a fost lipsa muncitorilor, constructorul abia găsind 200 de oameni, față de 600 cât ar fi avut nevoie.

„Din păcate, Iernutul nu este un model de urmat, Iernutul a pornit în 2016, trebuia să se termine în 2019, în februarie, a beneficiat de mai multe prelungiri”, a spus ministrul Energiei, care a cerut urgentarea lucrării, fiind nevoie de această centrală la iarnă.

Centrala de la Iernut, cu o capacitate de 430 MW, ar fi, după finalizare, a doua investiţie mare în energie făcută de la zero în ultimii treizeci de ani, după centrala în ciclu combinat a Petrom, de 860 MW. Proiectul are o valoare de 268 de milioane de euro și a fost atribuit de Romgaz consorțiului Romelectro-Duro Felguera. 

Noua centrală va produce peste câteva luni cât două grupuri energetice pe cărbune ale Complexului Energetic Oltenia. Compania din Gorj a avut în ultimul an lungi perioade în care abia a intrat în piața de energie cu două - trei grupuri, astfel că rămâne de văzut dacă va fi scoasă din piață și mai mult.

 

Vizualizări: 2,797

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: