Actualitate

Rușeț e sigur că legea așteptată de mineri va fi trântită

Bine conectat la lumea politică și sindicală, dar și consilier al Directoratului Complexului Energetic Oltenia, Ion Rușeț le transmite minerilor și energeticienilor că proiectul de lege care le-ar permite pensionarea mai devreme nu va trece.

Asta deși proiectul a trecut de Senat anul trecut prin aprobare tacită, iar acum are trei avize favorabile la comisiile de specialitate. „Cred că poziția Guvernului va fi una de respingere. Legea, fiind organică, ar trebui să întrunească voturile a jumătate plus unul din totalul deputaților în funcție. Sigur va fi dezbătută, dar nu se va atinge numărul de voturi și proiectul va fi respins. Eu așa văd”, a spus Rușeț la un post de televiziune.

Luni începe a șaptea săptămână de protest la care participă mineri și energeticieni din Complexul Energetic Oltenia. Cei care pichetează Prefectura Gorj cer recunoașterea condițiilor grele de muncă pentru energeticieni, dar și reducerea vârstei de pensionare pentru mineri.

Proiectul de lege este în dezbatere parlamentară, dar aleșii par să tragă de timp. Interesant este că inițiatori sunt parlamentarii PNL Lucian Heiuș și Carmen Hărău, care au vrut să le arate energeticienilor, în anul electoral 2020, cât de preocupați sunt de soarta lor. Acum, colegii lor din PNL nu ar mai vrea proiectul, că și-au dat seama că ar scoate la pensie jumătate din specialiștii din energie, pe care nu ar avea cu cine să-i înlocuiască. Cum ar zice premierul Cîțu, programul electoral e cu ce promiți, programul de guvernare e cu ce poți să faci.

Vizualizări: 3,708

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: