antiVirale

Acțiuni ale poliției la o școală din Târgu Jiu

Polițiștii din Gorj au fost prezenți marți la Școala Gimnazială „Gheorghe Tătărescu” din Târgu Jiu.

Reprezentanții Serviciului Rutier și ai Biroului Siguranța Școlară au desfășurat activități informativ-preventive pe linia prevenirii și combaterii violenței în școli. Ei au prezentat noțiunile generale ale fenomenului de tip bullying, care sunt modalitățile de intervenție și combatere, atât pentru elevi, cât și pentru cadrele didactice, și importanța dezvoltării abilităților non-violente de gestionare a conflictelor. Elevii au ascultat explicațiile și recomandările polițiștilor și au participat interactiv la discuții.

De asemenea, polițiștii Serviciului Rutier le-au reamintit micilor participanți la trafic normele sociale după care trebuie să se ghideze pentru prevenirea și combaterea evenimentelor rutiere în care sunt implicați pietoni. 

„În cadrul discuțiilor au fost atinse subiecte precum abuzul fizic și emoțional asupra minorilor, precum și metodele de prevenire ale acestuia. Elevii au identificat, împreună cu polițiștii, factorii favorizanți și măsurile de prevenire pe care ar trebui să le aibă în vedere pentru a nu ajunge în postura de victimă. Aceste întâlniri urmăresc încurajarea dialogului în vederea identificării principalelor probleme cu care se confruntă elevii în mediul școlar, social sau familial”, a anunțat Inspectoratul de Poliție Județean Gorj.

Astfel de activități se vor desfășura și în perioada următoare.

Recomandări pentru elevi în vederea prevenirii violenţei în şcoli: 

– Fiţi atenţi atunci când vă alegeţi prietenii! Evitaţi prietenia persoanelor violente sau conflictuale! 

– Dacă sunteți victima comportamentului violent din partea unor colegi sau a altor persoane din anturaj, anunțați profesorii, părinții sau poliția, pentru a fi ajutați! 

– Fiţi prudenţi în relaţiile cu persoanele nou cunoscute, pentru a nu fi manipulaţi să comiteţi infracţiuni sau să deveniţi victima acestora! 

Vizualizări: 904

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din antiVirale:

Citește și: