antiVirale

Trei artiști expun la Târgu Jiu

„De la Brâncuși am învățat arta să cânte” este o nouă expoziție organizată de Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj. Veți putea admira lucrări semnate de către sculptorul Costel Păun, pictorul Elian Băcilă și etnograful Pompiliu Ciolacu.

Expoziția se dorește a fi un omagiu adus marelui sculptor Constantin Brâncuși, pentru care arta tradițională gorjenească a fost, de asemenea, o sursă de inspirație.

Sculptorul din Teleorman, Costel Păun nu este la prima expoziție la Târgu Jiu. 

Iar Elian Băcilă, „pictorul de negru” al României, are o lucrare expusă la Casa Albă. Este primul artist român care a pictat negru pe negru; el operează cu conceptele de negru absolut și negru luminos. Lucrările sale au fost expuse atât în țară, cât și în străinătate, intrând în colecția Casei Albe, a Muzeului Național Cotroceni și a Muzeului de Artă Modernă și Contemporană Pavel Șușară, precum și în colecții private din România, Franța, Olanda, SUA, Japonia, Vatican.

Managerul Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj va fi prezent în cadrul expoziției cu furci de tors. Modelele sunt din Mărginimea Sibiului și din județul Gorj. Pompiliu Ciolacu este și profesor la Palatul Copiilor și spune că îi învață pe elevi importanța acestor piese. Artistul a încercat mereu să readucă în atenția privitorilor frumusețea obiectelor tradiționale din lemn ce altădată se găseau în gospodăria fiecărui gorjean.

Etnograful Pompiliu Ciolacu a sculptat cu mulți ani în urmă și chipul lui Constantin Brâncuși. 

Expoziția va fi vernisată joi, 15 februarie, de la ora 14.00, la sala „Florin Isuf” a Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj. 

 

Vizualizări: 348

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din antiVirale:

Citește și: