Actualitate

Ce se știe până acum despre minerii răniți

25 de persoane au fost în autovehiculul care s-a răsturnat marți la Jilț Sud, trei dintre acestea decedând.

Cinci răniți au ajuns la spitalul din Târgu Jiu. Dintre aceștia, doi au fost internați la Chirurgie, unul încă este investigat la UPU, iar doi au fost trimiși acasă. "La Spitalul Județean de Urgență Târgu Jiu au fost transportate cinci victime ale accidentului de muncă de la cariera minieră Jilț Sud Mătăsari. După investigații medicale, două victime au fost internate în Secția Chirurgie 2, având politraumatisme; alte două victime au fost trimise la domiciliu, neavând traumatisme care să necesite internarea. In prezent, ultima victimă adusă la UPU este încă la investigații", a transmis Mihaela Țicleanu, purtător de cuvânt.

La Craiova au ajuns doi pacienți, preluați de elicopterul SMURD. Ambii sunt stabili.

Alți trei sunt investigați la spitalul din Motru.

Daniel Burlan, managerul CEO, a declarat că mașina implicată în accident era pentru transport marfă și nu persoane. „Este un eveniment tragic. Vedem care au fost cauzele. Vom lua măsuri. Vom face ce trebuie pentru a evita astfel de evenimente. Anul trecut nu am avut vreun accident de muncă. Eu nu am dat dispoziție să se urce toți în acea mașină. Era o mașină pentru marfă. Există mașini pentru transportul muncitorilor”, a declarat Daniel Burlan, managerul CEO, citat de gds.ro.

Șeful DSU, Raed Arafat, a explicat cât de dificilă a fost intervenția. "În interiorul carierei nu pot intra ambulanțele, așa că s-au adus pacienții sau persoanele cu utilaje care pot circula în interiorul zonei și după, pe o platformă unde s-a făcut triajul, s-a făcut transferul. 25 de persoane implicate, din care din păcate trei decedate și şapte care sunt rănite și care au fost preluate către spitale de cele două elicoptere și de ambulanțele terestre. Deci asta este ce pot să vă spun până acum. Normal că situația în dinamică, s-ar putea să mai apară și alte date mai târziu. Orice date suplimentare o să le anunțăm", a spus Raed Arafat.

"Toate persoanele transportate la spital sunt constiente si cooperante. Planul rosu de interventie a fost dezactivat incepand cu ora 16:00", a transmis ISU Gorj.

Vizualizări: 12,559

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: