Actualitate

CE Oltenia pune în pericol viața angajaților

Pe excavatoarele miniere ale Complexului Energetic Oltenia se lucrează mult sub normativ. În mod normal ar trebui să fie programați 7 oameni pe schimb, dar abia se mai găsesc patru.

Un salariat al companiei ne-a sesizat această neregulă, care nu este de ieri, de azi. “La Cariera Roșia, conducerea sectorului 2 a comis o ilegalitate, punând în pericol viața angajaților. A programat pe excavatoarele 01 si 03 la serviciu 4 oameni și unul de pe la un atelier care nu vine niciodată și normal trebuia să fie 7 inși la schimbul de zi și 6 pe schimburi”, se arată în sesizarea însoțită de programarea pe luna septembrie.

Conducerea companiei știe situația și ar putea face redistribuirea personalului. Managerul Complexului Energetic Oltenia, Daniel Burlan, chiar făcea un comentariu săptămâna trecută la un post de televiziune. “Știm că există sectoare de activitate care au un număr de personal sub normativ. Am făcut analize de personal, dar în continuare suntem într-o așteptare. Nu știm ce se întâmplă. E posibil să completăm personalul și peste o săptămână - două să nu mai avem acel personal”, a spus Burlan, făcând referire la miile de pensionări care urmează.

De la începutul anului au plecat o mie de salariați din CE Oltenia, fie prin concedieri colective, fie prin pensionare. Cei rămași au preluat sarcinile de serviciu ale celor plecați, fără să fie plătiți în plus. Compania mai are circa 11.300 de salariați, dar până la sfârșitul anului este posibil să mai plece două - trei mii. 

Vizualizări: 6,193

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: