pamFLEȚI

Câțu le-a dezumflat roțile "trotinetiștilor"

Tudorel Toader, fost ministru al Justiției și fost judecător la CCR, explică de ce moțiunea de cenzură depusă de AUR și USR-PLUS este o frecție la picior de lemn. Acesta susține că, în baza viciilor de procedură, cabinetul Cîțu va rămâne în funcție.

 

,,Eu zic că guvernul nu o să pice, deși ar trebui, pentru că numai de binele românilor nu este interesat. De ce nu pică? Pentru că procedurile urmate sunt neconstituționale. Nu poți să convoci Parlamentul și parlamentarii să nu știe de ce sunt acolo, conform articolului 66. 

 

Nu acceptă nimeni că Birourile Permanente vor stabili ordinea de zi. Conflictul juridic constituțional e între puterile statului, prin faptul că uzurpă puterile altei puteri sau nu își îndeplinește îndatoririle. Ori, aci nu este cazul.

 

Moțiunea se poate dezbate, dar fără efect juridic. Va veni CCR și nici nu va intra pe fond, ci va respinge pe procedură, pentru că nu s-a pornit bine. Constituția nu împiedică Parlamentul să hotărască, de multe ori hotărăște neconstituțional.

 

Guvernul rămâne în picioare cu puteri diminuate, dacă moțiunea trece, iar apoi vine CCR și restabilește puterile guvernului”, a spus Tudorel Toader.

Vizualizări: 3,192

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din pamFLEȚI:

Citește și: