pamFLEȚI

Au ieșit de la guvernare cu nădragii în vine și o durere-n... dos

USRPLUS și-a luat tălpășița oficial de la guvernare, pe 7 septembrie 2021, dar în urmă nu lasă nicio realizare. Alianța a demonstrat că nu e capabilă să realizeze nicio reformă în România, iar toate promisiunile din campania electorală au fost doar onomatopee ale unor personaje pe care nu le recomandă decât o mână de fanatici lunateci, care sunt cam pe dos cu tot ce ar fi normal pentru societate și pentru țară. 

O tolbă de scandaluri, conflicte și aproape ZERO realizări pentru miniștrii useriști. Spun aproape zero, pentru că, în opinia mea, nu doar că au fost zero, ci au mai și jupuit de pe urma unei țări și așa șubrezită de vechile guvernări.

 

Cum au intrat la guvernare, aceste fețe de oameni citiți, cu școală multă și extrem de profesioniști, s-au dovedit a fi doar niște șoareci de laborator, inteligenți doar în jocurile lor politice și în a se face de râs, cu discursuri aduse parcă de marțieni și cu interese uriașe în a controla justiția din România, bugetele cele mai mari și legile țării. A se înțelege și faptul că ei funcționează după o agendă externă, lucru evident de altfel. 

 

De la transmis "La mulți ani!" lui Eminescu, chiar într-un mod vomitiv și dacă ar fi fost în viață, la încurajarea legalizării drogurilor, până la o campanie agresivă lgbt pe care ei o numesc egalitate, iar noi, cei cu capul pe umeri, o numim încurajarea bulangiilor. Acestea sunt puține dintre marile realizări ale useriștilor. Luându-i pe rând, o să vedeți că prăpădiții ăștia nu au făcut decât gargară în toată această perioadă.

 

Năsui, ministru al Economiei 8 luni de zile, nu a prezentat niciun plan de relansare economică, în schimb, a blocat o măsură de ajutor pentru companii, doar pentru că i se părea lui ceva suspect, fără să existe nicio dovadă în acest sens. Lunar, salariul mediu pe economie a scăzut în perioada mandatului acestuia, prețurile au crescut, conducerile companiilor de stat au fost schimbate, puși fiind în funcție preferații ministrului, mulți fiind folosiți ca unealtă pentru privatizările respectivelor companii. Unde este școlit Năsui? Taman la "PriceWaterhouseCooper" conform CV ului său. Cine sunt ăștia? Unii cărora tocmai ce le-a dat CEO un drept de 1 milion de euro!! Un search pe google vă duce unde trebuie. 

 

Mărul discordiei din coaliție, Stelian Ion, fostul ministru al Justiției, având ca singur scop în viață să desființeze Secția de Investigare a Infracțiunilor din Justiției (SIIJ). USRPLUS spunea, în campania electorală din 2020, că va desființa SIIJ în primele 100 de zile de guvernare, dar nici atunci și nici acum nu auzim din gura lor ceva despre "răspunderea magistraților''!!! Tot ei promiteau în campanie și reducerea pensiilor speciale ale magistraților. Povești. Miza lor a fost doar control absolut pe justiție și folosirea ei în a crea culoare grupurilor de interese adorate de progresiști. Apropo, în ianuarie 2021, Stelian Ion anunța că „nu este oportună” creșterea vârstei de pensionare, însă USRPLUS nu avea nicio problemă să susțină creșterea vârstei de pensionare de la 65 de ani, pentru ceilalți muncitori. Bravo, nene, ai fost top. În perioada lui Stelian Ion, DIICOT a reușit să închidă dosarul "10 august", folosit de USRPLUS ca armă în campanie.

 

Cristian Ghinea, fostul ministru al Investițiilor și fondurilor europene - 404 error - nu prea avem ce să spunem aici. Atunci când nu faci nimic, nici nu ai despre ce vorbii. :)))

A, ba da, a schimbat 24 de mii de fax-uri cu frații lor de la Comisia Europeană, care probabil s-au convins și ei că băieții de la noi fac la fel de multe lucruri ca bibelourile. PNRR-ul lui Ghinea, un eșec la fel de mare ca Iulian Bulai. Are ordin clar pe garnizoana să țină PNRR blocat până când se decide la masa negocierilor cât praf ne luăm în ochi. Că, la acest moment, haita useristă este cu ochii pe SF-uri, reconversii profesionale și alte consultanțe... se știe. Cifrele o spun că în jurul a 2 miliarde de euro din PNRR se vor sifona în acest sector.

 

Vlad Voiculescu și Ioana Mihăilă au condus portofoliul de la Sănătate, pe rând. Am avut mai multe incendii în spitale în această perioadă, decât incendii de vegetație. Niciun ban deblocat pentru investiții în spitale, o campanie agresivă pentru vaccinare a populației, costisitoare și fără randament. În tot acest timp, angajările prin spitale și pe la ambulanță se fac ca pe vremea PSD-ului. Practica e aceeași, doar traseul șpăgii este diferit. Se vede cu ochiul liber că sunt doar niste conductori folosiți din exterior, care primesc agenda și transmit întocmai. 

 

Au mai avut vreo doi miniștri, plus vicepremier, dar precum la Cristian Ghinea, nu prea e nimic de zis despre ei. Așa cum am spus în titlu, cu toții au plecat la fel cum au venit... cu nădragii în vine și cu o durere în... dos. De țară, de români, de oameni și de bulangii ce sunt ei. Unii chiar au plecat cu rujul întins pe față. Singura mea părere de rău este că nu am apucat să văd vreun ministru de-al lor gravid. Să fi văzut atunci sărbătoare cu ploduri în USRPLUS.

Vizualizări: 3,296

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din pamFLEȚI:

Citește și: