Ultima oră

Rețineri după perchezițiile în vămi

Opt persoane au fost reținute și alte 15 au fost plasate sub control judiciar, în urma perchezițiilor desfășurate marți în mai multe puncte de trecere a frontierei. 

Este vorba despre lucrători vamali și agenți ai poliției de frontieră cercetați într-un dosar de luare de mită și trafic de influență.

„În perioada 2021-2022, inculpații menționați mai sus, lucrători vamali și polițiști de frontieră, în mod repetat, ar fi pretins și primit sume de bani cuprinse între 20 și 250 euro, de la persoane care efectuau activități de transport călători sau de mărfuri dinspre Republica Moldova în țări ale Uniunii Europene și invers. În schimbul banilor primiți cu titlu de mită, inculpații și-ar fi încălcat atribuțiile de serviciu în sensul că ar fi favorizat trecerea persoanelor și/sau coletelor respective fără a dispune măsurile legale pentru nerespectarea dispozițiilor referitoare la transportul anumitor cantități de mărfuri/produse accizabile sau pentru nerespectarea perioadelor de ședere în Uniunea Europeană de către cetățeni extra-comunitari”, au anunțat anchetatorii.

Miercuri, opt dintre inculpați urmează să fie prezentați Tribunalului Vaslui cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Vizualizări: 445

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Ultima oră:

Citește și: