Actualitate

Cât va fi prima de Paște pentru mineri

S-a stabilit cât va fi bonusul pe care îl vor încasa minerii și energeticienii de Paște. Sindicalistul Jan Popescu anunță că prima va fi de 4.000 de lei brut, în acest an, iar de la anul va fi introdusă în salariul de bază ca să nu existe vreun risc ca oamenii să nu o încaseze dacă producătorul ar avea pierderi. 

 

Jan Popescu a declarat că noul contract de muncă va intra în vigoare de la 1 mai așa că salariații vor primi prima de Paște separat. Va fi de 4.000 de lei brut, anunță Jan Popescu: "Ne apropiem de finalizarea negocierile pentru noul contract de muncă 2024 - 2026. Am discutat cateva aspecte importante. Am reușit să ne punem de acord asupra faptului privitor la prime, adaosuri, sporuri vor fi introduse în salariu. Punem în balanța aceste venituri fata de ordonanță austerității care ne-ar da peste cap întregul câștig pe care îl ducem acasa copiilor noștri"

 

De anul viitor, sindicaliștii vor ca toate aceste bonusuri să fie introduse în salariul de bază. "Cu 1 mai va intra în vigoare noul contract și primele nu vor putea fi acordate toate pentru ca au trecut deja patru luni și nu mai putem împărți suma de 12 mii la 10. Am cerut ca prima de Paste sa fie în valoare de 4.000 de lei brut. De la începutul lui 2025, și acești 1.000 de lei care se transpun în aceasta prima de 4000 de lei vor fi introduși în salariu", a mai spus Jan Popescu, într-un interviu la Radio Infinit. 

Au fost discuții și pe marginea creșterii salariilor, dar încă nu s-a bătut nimic în cuie.

Vizualizări: 7,419

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: