Social

Comuna Lelești va avea Centru de colectare cu aport voluntar

Autoritățile locale din comuna gorjeană Lelești lucrează la un proiect pentru realizarea unui centru de colectare cu aport voluntar. Investiția se ridică la peste două milioane de lei și reprezintă unul dintre cele mai îndrăznețe proiecte care vor prinde contur în localitatea respectivă.

Proiectul a fost deja scos la licitație, iar dacă totul va decurge conform planurilor, cetățenii din comuna Lelești vor putea beneficia de această nouă investiție începând cu lunile iunie-iulie.

„Acest proiect este foarte important pentru comunitate deoarece va răspunde cerințelor tuturor cetățenilor din Lelești, care în momentul de față, nu au unde să arunce deșeuri cum ar fi: anvelope uzate, textile, electrocasnice mici, obiecte de uz casnic, carton, lemn, hârtie, obiecte de mobilier, sticle, deșeuri metalice, precum și deșeuri din construcții sau chiar resturi vegetale. După ce platforma va fi dată în folosință, fiecare își va aduce gunoiul acolo. Se va face o reciclare selectivă, iar deșeurile vor fi transportate spre centre de colectare, din țară. Acest proiect este un pas important pentru colectarea ecologică și ne bucurăm că am putut să-l accesăm prin PNRR”, a declarat Laurențiu Turcilă, primarul comunei Lelești.

Platforma pe care va fi construit centrul de colectare cu aport voluntar se va întinde pe o suprafață de 3 mii de metri pătrați. Vor fi amplasate containere închise și o hală.

 

Vizualizări: 607

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: