Social

Singura școală din Gorj cu promovabilitate 100% la simulare

Colegiul Național „Ecaterina Teodoroiu”, din Târgu Jiu, este singura unitate de învățământ din județul Gorj unde toți elevii care au susținut simularea Evaluării Naționale au luat notă de trecere. 

Din 27 de elevi, 27 au luat note de trecere. „Din nou cei mai buni. Singura școală din Gorj cu promovabilitate de 100% la simularea Evaluării Naționale la clasa a VIII-a. Felicitări, dragi elevi! Felicitări, stimați profesori”, a transmis conducerea liceului. 

Pe locul doi, după afișarea rezultatelor la simulare, este Colegiul Național „Tudor Vladimirescu”. Are 98% promovabilitate. Au fost 98 de copii prezenți. 96 au obținut medii peste cinci.

Din nou, un rezultat foarte bun a înregistrat Colegiul Național „George Coșbuc”, din Motru: 94%. Școala Gimnazială „Constantin Săvoiu” are 92%. La polul opus, la Școala „Voievod Litovoi”, din Târgu Jiu, din 18 copii prezenți niciunul nu a luat peste 5 la simulare.

Au fost și școli unde au susținut simularea doar unul sau doi copii. În Bengești Ciocadia, de exemplu, un singur elev a fost în sală și nu a luat medii de trecere. În Cernădia, au fost doi elevi și, la fel, promovabilitatea a fost zero. 

Per total, la nivelul județului Gorj, au susținut simularea examenului de Evaluare Națională peste 2.600 de elevi. 1.610 au luat medii de trecere și vorbim de o rată de promovare de 60%.

Vizualizări: 5,562

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: