Social

Olimpic din Târgu Jiu, premiat la Academia Română

Olimpicul gorjean Alexandru Bratu a fost premiat în capitală pentru rezultatele excepționale pe care le-a avut la concursurile internaționale de anul trecut, la geografie. Anul trecut, Alexandru Bratu a obținut aurul la Olimpiada Europeană de Geografie. 

Profesorul Vasile Zaharia a fost cel care l-a coordonat în cei patru ani de liceu și i-a fost aproape și la acest eveniment.

"În Aula Magna a Academiei Române, au fost premiați elevii și profesorii de geografie, cu rezultate excepționale la concursurile internaționale de geografie, din anul 2023. Cu această ocazie, a avut loc și o Sesiune de comunicări științifice și dezbateri, cu tema „Geografia în contextul modificărilor globale ale mediului-realizări și perspective în educația geografică”.  

Președintele Societății de Geografie din România, domnul prof. univ. dr. Corneliu Ianțu, a prezentat comunicarea „Consecințe ale schimbărilor climatice asupra sănătății umane, habitatului și a economiei”.

Un colectiv de cercetători, de la Institutul de Geografie al Academiei Române, condus de domnul academician Dan Bălteanu, a prezentat comunicarea „Cercetări geografice privind adaptarea sistemelor socio-economice și de mediu la schimbările climatice”. Pentru perioada de după al II-lea Război Mondial, cu un impact deosebit al omului asupra mediului, se folosește termenul de Antropocen", anunță Colegiul Național "Tudor Vladimirescu" din Târgu Jiu. 

Alexandru Bratu este unul dintre elevii remarcabili ai Gorjului. În urmă cu doi ani, el a fost desemnat cel mai bun participant român din toate timpurile de la Olimpiada Internaţională de Lingvistică.

Vizualizări: 1,034

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: