Actualitate

Pîrvulescu: Compania va avea o mare problemă pe partea de termo

Președintele Federației Naționale Mine Energie, Dumitru Pîrvulescu, este de părere că grupa specială de muncă le-a fost recunoscută minerilor și energeticienilor abia acum, pentru că s-a urmărit închiderea Complexului Energetic Oltenia.

“E ușor să fii populist, să faci un bine după ani de zile. De ce nu s-a făcut acest bine acum 10 ani, acum 15 ani, acum 20 de ani? Au fost solicitări documentate la timpul acela și nimeni nu a vrut să discute, pentru că nu era problema cu închiderea”, a spus Pîrvulescu.

Liderul FNME spune că efectul mare va fi în termocentale, dacă se aplică Legea 197. “Compania va avea o mare problemă pe partea de termo”, a spus Pîrvulescu, care precizează că înlocuirea numerică a oamenilor care pleacă nu rezolvă problema. “Dacă înlocuiesc două mii cu patru mii de oameni, nu va merge la fel”, prezice liderul sindical.

“Cred că ar mai ieși două mii de oameni la pensie dacă s-ar aplica 197”, a spus și managerul Daniel Burlan, referindu-se la ceea ce s-ar întâmpla până la finalul anului.

Deocamdată, legea a fost aplicată în favoarea salariaților doar pe bază de hotărâri judecătorești, dar numai la instanțe din afara Olteniei.

Vizualizări: 1,546

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: