Actualitate

Contractele din CE Oltenia, prelungite doar șase luni

Circa 1.400 de contracte de muncă ale salariaților din Complexul Energetic Oltenia, angajați pe durată determinată, vor fi prelungite după data de 1 ianuarie, dar numai pentru o perioadă de șase luni.

Asta pentru că, deocamdată, compania a primit acceptul de la Comisia Europeană să amâne cu șase luni închiderea unor cariere miniere și termocentrale.

“La ultima întâlnire pe care am avut cu domnul ministru ni s-a promis că se vor prelungi contractele colegilor noștri”, a spus Dumitru Pîrvulescu, președintele Federației Naționale Mine Energie. “Nu cred că nu este normal ca această societate să pună pe liber acești colegi în mijlocul iernii. Nu se știe încă perioada, dar probabil că este vorba de șase luni. Cred că în luna decembrie se va lua decizia”, a mai spus Pîrvulescu la Radio Infinit.

Carierele Peșteana, Lupoaia și Husnicioara ale Complexului Energetic Oltenia erau programate pentru închidere la finalul acestui an, dar compania a cerut acceptul Comisiei Europene pentru o amânare de șase luni. În plus, CE Oltenia ar fi trebuit să închidă la 31 decembrie grupurile 3 Rovinari și 7 Turceni, ambele de câte 330MW.

Vizualizări: 5,100

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: