Actualitate

Burlan: Venitul mediu brut este 9.000 de lei

Liderii de sindicat din Complexul Energetic Oltenia cer noi măriri salariale de la 1 ianuarie, în contextul creșterii inflației, dar și a faptului că guvernul a anunțat majorarea salariului minim la trei mii de lei.

Negocierile vor începe în perioada următoare. Managerul companiei, Daniel Burlan, a fost întrebat la o emisiune care este salariul mediu în companie. „La ora actuală, venitul mediu brut este peste nouă mii de lei, luând în considerare toate facilitățile“, a spus Burlan.

Acesta a menționat că un angajat nou are peste trei mii de lei. Compania a angajat în acest an circa 1.400 de persoane pe perioadă determinată, fiind probabil ca acestora să le fie prelungite contractele anul viitor.

Federațiile Mine Energie și Univers, reprezentate de Dumitru Pîrvulescu și Gabriel Căldărușe, au cerut majorarea salariilor cu 450 de lei. Mitrescu de la Sindicatul Energia Rovinari a spus că majorarea corectă este de 630 de lei, iar Bunoaica de la Lupoaia susține că salariații ar trebui să primească minimum o mie de lei de fiecare.

 

Vizualizări: 1,195

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: