Actualitate

Sindicalist: Sub 20% nu acceptăm. Să-și ia gândul!

În spațiul public, sindicaliștii din minerit sunt foarte vocali. Avertizează la radio administrația Complexului Energetic Oltenia că nu vor accepta o creștere salarială sub 20% pentru mineri și energeticieni.

 

Sindicaliștii insistă ca primele și sporurile să fie introduse în salariul de bază ca să nu existe vreun risc ca oamenii să piardă bani dacă producătorul de energie va ieși în pierdere.

 

„Sunt probleme și cu acea lege a austerității, care ne presează. Dacă intră pe pierdere într-o lună, oamenii nu-și mai primesc primele, sporurile, contribuțiile. Trebuie introduse în salarii. Nu vom accepta să pierdem ceva, ci să avem un câștig substanțial. Sub 20% nu vrem. Nu cedăm așa ușor. E vorba de muncă mai multă, inflație, prețuri mai mari. Ei să-și ia gândul de la 6%. Nu vom accepta așa ceva”, a spus Constantin Mitrescu, într-un interviu la Radio Infinit.

 

Acesta a mai adăugat că, în ultimele șase luni, compania ar fi înregistrat profit.

 

Până acum, la discuțiile cu administrația, sindicaliștii nu au ajuns la niciun numitor comun privind salariile minerilor și energeticienilor.

Vizualizări: 1,189

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: