Actualitate

Angajatori amendați de ITM Gorj

Inspectoratul Teritorial de Muncă Gorj a desfăşurat, săptămâna trecută, acţiuni de control la agenţii economici care desfăşoară activităţi în domeniile „Fabricarea altor produse din minerale nemetalice” şi „Comerţ cu ridicata al materialului lemnos şi a materialelor de construcţie şi echipamentelor sanitare”. 

Au fost verificați 10 angajatori, fiind aplicate opt sancțiuni contravenționale în valoare de 46.000 lei și dispuse 39 măsuri de intrare în legalitate.

Obiectivele campaniei derulate la nivel național au constat în identificarea și verificarea agenților economici din grupul țintă, eliminarea neconformităților constatate, prin dispunerea de măsuri obligatorii pentru remedierea neconformităților și aplicarea sancțiunilor contravenționale  corespunzătoare, creșterea gradului de conștientizare a angajatorilor și a lucrătorilor în ceea ce privește necesitatea respectării prevederilor legale în domeniile relațiilor de muncă și securității și sănătății în muncă și verificarea respectării de către agenții economici din grupul țintă  a tuturor condițiilor de muncă ale lucrătorilor. 

„Atragem atenția tuturor angajatorilor de respectarea prevederilor legale în domeniile relații de muncă și securitate și sănătate în muncă, în mod deosebit acelor angajatori care nu respectă legislația în vigoare privind munca nedeclarată. Inspectoratul Teritorial de Muncă Gorj va întreprinde toate demersurile necesare pentru aplicarea unitară de către aceștia a prevederilor legale în domeniile de competență”, a precizat George Romanescu, inspector-șef al Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj.

Vizualizări: 861

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: